~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 23 decembrie 2013

CEL CE ARE INTAIETATEA



" El este mai inainte de toate lucrurile,si toate lucrurile se tin prin El.El este Capul trupului ,al Bisericii.El este inceputul ,cel intai nascut dintre cei morti,pentruca in toate lucrurile sa aiba intiietatea.Caci Dumnezeu a vrut ca toata plinatatea sa locuiasca in El. ~Coloseni 1:17-18,19~

Unul dintre cei mai cunoscuti predicati din secolul 19 a fost Herny Ward Beecher (1813-1887). Vorbind despre maretia lui Cristos ,el si-a inchipuit o intrunirea celor mai luminate minti care au "impodobit vreodata civilizatia umana".
 Acestia ar fi oameni  ale caror contributii la civilizatie au imbogatit omenirea -oameni care "s-au ridicat atat de mult deasupra maselor ,incat numele lor au ramas in istorie ".

Apoi Beecher a spus: "Coboara-L pe Cristos din cel mai inalt punct al cerului ,lasa-L sa stea in mijlocul lor si lasa-i pe fiecare sa-I vorbeasca .In timp ce vor vorbi cu El ,ei vor descoperi ca stie perfect toate domeniile de activitate in care acestia au fost considerati experti.

Comparandu-se  cu Cristos ,poetul gaseste ca nu este decat un copil ce gangureste.Scluptorul nu e decat un aritist neimplinit .Iar comparate cu cuvintele lui Cristos ,cuvintele oratorului sunt ca niste cuvinte care ingheata pe buzele lui."

In incheiere ,Beecher a spus :"toti acestia se vor pleca inaintea Lui si vor spune :,Chiar de am fi toti adunati si amestecati intr-o singura natura mareata ,topiti intr-o singura fiinta vie ,nu am fi decat un nimic in prezenta acestei maiestati care exceleaza prin maratie."

Copilul-Cristos din iesle nu era un copilas obisnuit .El a fost Cuvantul care a devenit carne ,in care "locuieste trupeste toata plinatatea Dumnezeitii"."Coloseni 2:9).
In ziua aceasta de Craciun ,sa ne inchinam Lui-Vesnic una cu Tatal glorios-Cel care are intaietatea!
~R.W.D.~

Niciun comentariu: