~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 29 ianuarie 2012

FAMILIA


"Invata pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze si cand va imbatrini,nu se va abate de la ea ."(Proverbe 22:6)
"...Crede in Domnul Isus ,si vei fi mantuit tu si casa ta." (Faptele Apostolilor 16:31)

Reformatorului german dr,Martin Luter (1483-1546) i-a placut foarte mult viata de familie,dar indatoririle lui
felurite  nu i-au permis sa se bucure de ea decat in ultimii ani ai vietii.Pentru copiii sai a fost un tata care nu se poate compara;stia sa raspunda dorintelor lor,sa le vorbeasca intr-un limbaj pe care sa-l inteleaga .

El isi intelegea si raspundearea sa de educator si dadea parintilor sfaturi intelepte:'Dupa exemplul lui Dumnezeu,sa stiti sa folositii fata de copiii vostri severitatea,fara ca sa incetati sa-i tratati cu dragoste;sa stiti sa va iubiti si respectati;sa aveti grija de sufletele lor mai mult chiar decat trupul lor,pentru ca un copil este o comoara de pret,de care Dumnezeu va va cere socoteala..."

Luter se ruga cu copiii sai,le lamurea Cuvantul lui Dumnezeu.Duminica ii aduna pe toti ai sai,ca sa mediteze asupra Scripturii.
Dumnezeu vrea sa -si reia lucrarea acolo unde a inceput-o, in familie,acolo unde membrii ei sunt intr-o stare de pocainta si smerenie.

Fiecare familie va fi curatita astfel si din ea va iesi un izvor de apa vie,care va castiga o parte din societate in care traim,ca sa nu fie nimicita in intregime prin pacat.-Samanta buna

2 comentarii:

Ellie spunea...

Ce frumoasa amintire ...sa avem grija de sufletul nostru, decat chiar de trup. Sufletul este de mai mare pret atat de mult in cat Dumnezeu a dat pe singurul Lui fiu...ca noi sa avem viata vescnica!

Multumesc pentru clipa din viata lui Luther ... si iti doresc o zi minunata!

Speranta spunea...

Ellie,multumesc pentru vizita.Si pentru cuvintele tale frumoase!

Dumnezeu sa te binecuvinteze...

Iti doresc multe bucurii!