~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 7 mai 2024

GATA PENTRU LUCRARE


 "Dumnezeu, in adevar, n-a trimis pe Fiul sau in lume ca sa judece lumea, ci ca lumea sa fie mantuita prin El. Oricine crede in El, nu este judecat; dar cine nu crede, a si fost judecat, pentruca n-a crezut in Numele singurul Fiu al lui Dumnezeu. (Ioan 3:17-18)

Aceasta este un cuvant pentru toti slujitori Domnului Cristos. Aceasta este motto-ul adevaratei consacrari din toate timpurile si locurile. Fiecare cuvant din propozitia aceasta are o semnificatie accentuata si intensa."Orce va va zice (El)."

Nu mai exista altcineva care are dreptul sa ne porunceasca. Noi Ii apartinem Domnului Cristos, pentru ca El ne-a rascumparat. El este Domnul si Stapanul nostru. "Orice va va zice".

Noi nu putem alege unele din poruncile Sale ca sa le ascultam, iar pe altele sa le neglijam, sa nu le acordam atentie sau sa le respingem.

Nu trebuie sa facem lucrule placute pe care ni le porunceste si sa le lasam nefacute pe cel care nu sunt dupa gustul nostru sau nu simtim placere sa le facem. Din partea noastra se asteapta sa facem chiar si lucrule care se obtin cu pretul durerii si al jertfirii personale.

Astfel a indeplinit si Domnul Isus  voia Tatalui Sau. Voia Tatalui L-a dus la cruce. Insa nu a sovait sa o accepte cand a vazut calea  devenind tot mai intunecoasa sau a cand a simtit spinii sub picioare si poverile tot mai mari trasformandu-se intr-o greutate zdrobitoare pe umeri. Daca am umbla pe urmele Lui, ascultarea noastra ar fidesavarsita.

"Orice va va zice ." Dar cum putem sti ce ne zice? Noi nu-I putem auzi vocea asa cum I-au auzit-o slujitori la nunta. El vorbeste acum in Cuvantul Sau, iar inima plina de teama sfanta, in timp ce cugeta cu rugaciune la cuvintele sfinte, poate auzi intotdeauna ce spune El.

Domnul Cristos vorbeste in constiinta care ramane sensibila printr-o asultare credincioasa; El vorbeste in providenta  car ne arata datoria ce o avem de indeplinit. Nu exista nicio nesiguranta privitor la ceea ce ne spune, daca suntem cu adevarat dornici sa cunoastem voia Sa.

"Sa faceti orice va va zice."A face - aceasta este lucrul important. N-ar trebui sa punem niciodata intrebari sau sa facem sugestii, atunci cand ne-a vorbit Domnul Isus; problema primordiala pentru noi este ascultarea.

N-ar trebui sa intrebam niciodata care pot fi consecintele sau ce ne-ar costa; din partea noastra se cere pur si simplu sa asultam. Domnul Cristos stie de ce vrea sa facem un lucru, si aceasta ar trebui sa ne motiveze indeajuns.{J.R.Miller}

Niciun comentariu: