~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 22 noiembrie 2019

IN MEDITATIE LA CALVAR


























"De aceea si poate sa mantuiasca in chip desavarsit pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El, pentru ca traieste  pururea ca sa mijloceasca pentru ei.(Evrei 7:25)

Isus este marele Invatator al adevaratei smeriri. Avem nevoie sa invatam zilnic de la El. Priviti-L pe Invatator lund un prosop si spaland picioarele ucenicilor Sai!

Urmasi ai lui Hristos ,nu vreti sa va umiliti? Priviti-L ca Slujutor al slujitorilor si n-o sa mai puteti sa fi mandri! Nu este propozitia aceasta sumarul biografiei Sale: "s-a smerit"?

In timpul vietii Sale pe pamant, nu S-a desbracat El de hainele maririi una dupa alta, pana in momentul in care, gol a fost rastignit pe cruce?

Nu S-a lepadat El de Sine, varsandu-Si sangele, renuntand la toate pentru noi, pana in momentul in care, sarac si lipsit, a fost ingropat intr-un mormant? Cat de jos a ajuns Mantuitorul nostru!

Cum mai putem fi mandri? Aseazate la piciorul crucii si numara picaturile purpurii are te-au curatat .
Poarta coroana de spini. Priveste-I umerii biciuiti, scaldati inca in sange. Priveste-I mainile si picioarele  strapunse de piroane si intreaga-I faptura supusa bajocurii si invidiei.

Observa  amaraciunea, nelinistea si durerea care se oglindesc pe fata Lui. Asculta strigatul cutremurator." Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce m-ai parasit?"(Matei 27:46) Si daca nu te arunci la pamant in fata crucii, inseamna ca n-ai vazut-o .

Daca nu te umilesti in prezenta Domnului  Isus, nu Il cunosti. Ai fost atat de pierdut, incat numai sacrificiul singurul Fiu al lui Dumnezeu te putea salva. Gandest-te la asta si asa cum a facut Domnul Isus,  pleaca-te si tu in umilinta la picioarele Sale.

Simtamantul iubirii uimitoare a Domnului Hristos pentru noi ne uimeste mai mult decat propia noastra vina. Fie ca Domnul sa ne duca in meditatie la Calvar.

Atunci pozitia noastra nu va mai fi cea a celui mandru,ci a celui umil, care iubeste mult pentru ca i s-a iertat mult. Mandria nu poate trai langa cruce. Sa ne asezam acolo si sa ne invatam lectia, apoi  sa ne ridicam si sa o punem in practica. {CHARLES H. SPURGEON}


Niciun comentariu: