~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 28 mai 2018

PLANURI ALESE



























"Dar cel ales la suflet face planuri alese si staruie in planurile lui alese."(Isaia 32:8)
"Cine se uita dupa vant,nu va semana, si cine se uita dupa nori, nu va secera."Eclesiastul 11:4)

Thoam Starzi a devenit interesat de trasplant de organe pe vremea cand isi facea rezidentiatul in chirugie. In anul 1958 a facut mai multe trasplanturi de ficat la caini, insa toti au murit la doua zile dupa operatie. Un an mai tarziu a gasit o cale de a stabiliza circulatia sangelui, si cainii au trait o saptamana.

In anul 1963 a efectuat primul transplat uman de ficat, insa pacientul a facut o hemoragie puternica si a murit. Desi avusese un esec, medicul nu s-a dat batut si a staruit in planul sau cel bun. In anul 1968, medicul a dat publicitatii rapoartele noilor incercari de trasplant.Toti cei sapte copii supravietuisera, insa patru dintre ei au murit in urmatoarele sase luni.

Un rezultat incurajator,insa nu spectaculos. Dupa 23 de ani de la prima incercare, Starzi si echipa sa au gustat mult ravnitul succes: 19 din cei 22 de paciennti care suferisera operatia de trasplant de ficat au trait perioade lungi

Starzi a fost criticat, chiar defaimat de comunitatea medicala pentru incercarile sale, insa el a staruit in aceasta lucrare buna cu benificii pentru toti oamenii.

In zilele noastre, trasplantul de ficat reprezinta o operatie de rutina efectuata in spitale din toata lumea, iar oamenii, care canva nu mai aveau nicio speranta in aceasta privinta, duc acum o viata fericita. La baza acestui benificiu pentru umanitate a stat intelepciunea daruita de Dumnezeu oamenilor care a muncit.

Si in acest domeniu s-au adeverit cuvintele inteleptului Solomon,care spunea: Oriunde se munceste este si castig, dar oriunde numai se vorbeste este lipsa." (Proverbe 14:32)

Nu toti suntem chemati sa ne ocupam de trasplanturi. Dar toti avem un rost pe pamant."Adevarata menirea omului este de a trai, nu doar a exista. De aceea nu-mi voi irosi zilele sa mi le lungesc.Voi folosi clipele ce mi s-au incredintat cat mai cu folos ".spunea  scritorul american Jak London.


Tinerilor, care va aflati la inceputul vietii,al unei cariere, si voi sunteti chemati sa va faceti planuri alese,sa staruiti in ele, sa obtineti rezultate pentru folosul semenilor! Incredeti-va in Dumnezeu si munciti cinstit si veti vedea ca multe greutati se vor muta de la locul lor! Nu faceti umbra pamantului! Apucati-va de treaba chiar acum! {Samanta buna}


"Dar 

Niciun comentariu: