~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 22 decembrie 2016

"UN COPIL NI S-A NASCUT"




















"Caci un Copil ni S-a nascut, un fiu ni S-a dat si domnia va fi pe umarul Lui; Il vor numi: "Minunat,
Sfetuic, Dumnezeu tare, Parintele vesniciilor, Domn al pacii".(Isaia 9:6)

Aceste cuvinte sunt o veste buna. Poporul Israel se afla intr-o situatie de faliment adanc, insa aceasta veste anunta sfarsitul intunericului care imparateste pe pamant:

" Totus intunericul nu va imparati vesnic pe pamant unde acum este necaz. Dupa cum in vremurile trecute a acoperit cu ocara tara lui Zabulon si tara lui Neftali, in vremurile viitoare va acoperi cu slava tinutul de langa marea, tara de dincolo de Iordan, Galileea Neamurilor (Isaia 9;1)

Rasuna o veste buna: "Caci un Copil  ni S-a nascut"! Bucuria intregului neam omenesc se afla in vestea aceasta buna care rasuna din cer.

"Un Fiu ni Sa dat". Copilul nou-nascut este dar divin, este deja Fiu. Este Fiu de Suveran, de Domn,de Imparat, de Dumnezeu, este " Fiul Tatalui " . Nu oricine vine la noi, ci Fiul Tatalui, daruit de Insus
Dumnezeu.

Este cel mai mare dar facut de Dumnezeu familei omenesti in acest moment de sarbatoare. Dumnezeu privind in infinitatea glorioasa a cerului a gasit ca cel mai potrivit dar pentru familia omeneasca aflata in tara umbrei mortii pe Insusi Fiul Sau.

Acest Copil Minunat este randuit spre a fi Sfetnic (Consilier), pentru ca El este Intelepciunea personificata a lui Dumnezeu. Fiul din actul creator al lui Dumnezeu, care " juca pe rotocolul pamantului, gasindu-Si placerea in fiii oamenilor (Proverbe 8: 30) este acum Consilier al lui Dumnezeu, pentru ca planurile eterne ale lui Dumnezeu au fost inspirate de acest Consilier .

Tot ce s-a facut din partea lui Dumnezeu s-a facut privind spre acest Copil minunat. Planul rascumpararii noastre a pornit de la gloria pe care o avea Domnul Hristos, acest Fiu atat de placut inaintea lui Dumnezeu.

El este nu numai Consilier in lucrarea Sa fata de om, ci ramane Consilier al nostru in viata pe care o avem de trait fata de Dumnezeu. Ori de cate ori apelam la El, putem gasi calea cea mai potrivita care sa fie in acelas timp placuta lui Dumnezeu.

Rar insa apelam la acest Consilier. Oamenii se cred cu mult mai intelepti decat El si, din pricina aceasta, rara este si intelepciunea Lui intre ei. Daca am apela mai des, ne-am angaja mai frecvent pe caile inspirate de intelepciunea Lui.

Cum a insirat sus planul etern, poate inspira jos si implinirea acestui plan in viata acelor care vor sa apeleze la El. Deseori apelam la altii, la noi, la orice., afara de acest Consilier. Si El este randuit sa fie in familia oamenilor un Conisilier divin.care sa aduca lumina gandurilor lui Dumneze in viata noastra.

Dumnezeu a apelat la El - iata un motiv pentru care se cuvine ca si noi sa-l folosim  in fiecare moment al vietii noastre. {I.S.}




Niciun comentariu: