~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 19 decembrie 2016

" MINUNAT "




















"Nu va temeti: Caci va aduc o veste buna, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul: ...vi s-a nascut un Mantuitor, care este Hristos, Domnul.(luca 2:10-11)

"Caci un copil ni S-a nascut, un Fiu ni s-a dat, si domnia va fi pe umarul Lui; Il vor numi; "Minunat, Sfesnic, Dumnezeu tare, Parintele vesniciilor, Domn al pacii".(Isaia9:6)

El este Cel Minunat. Un cuvant nepatruns, despre care, oricat am vorbi, ramanem cu atat mai departe de adevaratul inteles al acestui cuvant: Este Minunat in ce priveste Persoana Lui, pentru ca este in acelas timp Copil si Fiu, Om si Dumnezeu; dupa ce a facut totul alaturi de Dumnezeu, Tatal Sau, Se naste ca un Copil intrand in randul oamenilor.

Este Minunat prin destinul Sau, in vesniciile trecute este Dumnezeu alaturi de Dumnezeu. O alta parte din acest destin o petrece ca Om alaturi de oameni si in totul asemenea lor mai putin pacatul. Lasa in cer gloria Lui de Dumnezeu, ascunzand-o intr-un chip care ramane o minune.

Cum a fost posibil ca un Dumnezeu adevarat sa traiasca in mijlocul oamenilor ca un Om adevarat?!
Niciodata nu exista vreo explicatie ca raspuns la aceasta intrebare. In vesniciile viitoare este randuit sa traiasca deopotriva ca Om si Dumnezeu, alaturi de oamenii mantuiti de El.

Este minunat prin viata Sa personala, in care mici sclipiri s-au aratat cand traia pe pamant. Dar stralucirea Sa nu se poate privi, de aceea El a trebuit sa-Si ascunda felul Sau minunat, lasand sa iasa la iveala numai cate ceva.

Este minunat in lucrarea Sa. Un talhar condamnat de oameni cu o pedeapsa capitala este mutat , prin lucrarea Domnului Isus, nu in inchisoare, nu in mormant, ci sus, in cer, in rai:"Adevarat Iti spun ca astazi vei fi cu mine in rai."(Luca 23:43)


Nimic nu-L mai incomodeaza pe Dumnezeu in mijlocul talharilor incarcati odinioara de pacate: "Viata noastra este ascunsa cu Hristos in Dumnezeu."(Coloseni 3:3) "Noi vom veni la el si vom locui impreuna cu el" (Ioan 14:23). Este Minunat prin ceea ce face acum: poate oricand sa umple cu dimensiunile eternitatii clipele noastre trecatoare de acum.

Daca cineva este in necaz, El poate aduce glorie; daca este in ocara, poate aduce lumina; daca este slab si neptincios, poate sa-i stea la dispozitie cu puterea Lui.

El mangaie in suferinta, sterge lacrami de durere.da putere in lupta impotriva pacatului, inspira "cantari in noapte" aduce pace cand este furtuna, aduce liniste si odihna celor obositi si truditi, fie de eforturi, fie de lupte, de necazuri; orice clipa a vietiii noastre si orice imprejurare poate s-o schimbe exact in reversul lor. {I.S.}



Niciun comentariu: