~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 22 octombrie 2015

INDREAPTA-TI PRIVIREA SPRE DOMNUL HRISTOS


















Uitati-va dar cu luare aminte la Cel ce a suferit din partea pacatosilor o impotrivire asa de mare fata de Sine,pentruca nu cumva sa va pierdeti inima, si sa cadeti de oboseala in sufletele voastre.(Evrei 12:3)

Toti cari au privit spre El ,in suferintele Lui s-au infiorat,dar s-au si inseninat daca au avut de indurat rusine ,insulte .Apostolul spune despre El:"Ganditi-va bine dar la Cel ce a rabdat de la pacatosi asa de mare impotrivire fata de Sine ,ca sa nu obositi descurajandu-va in sufletele voastre."(Evrei 12:3)

Sa ne indreptam privirile spre El cand era pe cruce intre doi talhari.Daca cineva ar fi intrebat: "Cine sunt acestia?",putea sa i se raspunda: "Niste talhari".A fost pus in numarul celor faradelege: alta insulta si alta batjocora I-a fost adusa cu aceasta.

Priviti-I piroanele care i-au strapuns mainile si picioarele si vedeti cum tasneste sange de acolo,sangele Mielului fara cusur si fara prihana,Auziti batjocurile care I se aduc pe cruce si vedeti cum El nu Se apara cu nimic si nu amenita, ci Se roaga pentru cei care-l batjocoreau.

"Pe altii i-a mantuit, daca este El imparatul lui Israel sa Se coboare acum de pe cruce si vom crede in El".
Priviti-L cat este de insetat! Rastignirea produce o sete grozava,de aceea El striga: "Mie sete!"Si I s-a dat un burete plin cu otet.Priviti cum striga de tare si astfel Si-a dat duhul : "Tata, in mainile Tale imi incredintez duhul".

Din suferintile Lui urmeaza insa lucruri mari si minunate . Sa te indoiesti ca Dumnezeu te iubeste,cand El a facut ca Fiul Sau sa fie,prin sangele Lui,jertfa de ispasire pentru pacatele noastre?
Sa te indoiesti de harul lui Dumnezeu care aduce mantuire pentru toti oamenii?

Sa te mai intrebi cu mirare: Pe mine sa ma iubeasca Dumnezeu?Da,te iubeste pentru ca El a dat pe Fiul Sau sa moara pe cruce pentru tine.

Sa te mai indoiesti de puterea sangelui Domnului Isus, sange care ne curateste de orice pacat? Sa te mai indoiesti ca pacatele iti sunt iertate, ca datoria iti este platita?Nu! Ce a facut Domnul Isus pe crucea Golgotei trebuie sa capete un rasunet asa de puternic ,incat sa intreaca rasunetul pacatelor noastre.

Sa te mai indoiesti ca Dumnezeu este gata sa te ierte, oricat de multe ar fi pacatele dumitale?Indrepta-ti privirea spre Domnul Hristos suferand pe cruce si preamareste harul nespus de mare pe care Dumnezeu L-a aratat prin aceasta jertfa minunata.
~Teodor Popescu~

Niciun comentariu: