~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 5 octombrie 2013

TE INCREDE PUR SI SIMPLU IN DUMNEZEU



"Cine umbla in intuneric si n-are lumina sa se increada in numele Domnulul,si sa se bizuie pe Dumnezeul lui!
~Isaia 5:10~
Ce trebuie sa faca un credincios in vremuri de intuneric- un intuneric de nedumeriri si confuzie -un intuneric nu al inimi ,ci al mintii?Aceste vremuri de intuneric vin la un ucenic credincios care umbla supus in voia lui Dumnezeu.
Ele vin ca niste perioade in care el nu stie ce sa faca sau pe care drum s-o apuce.
Cerul lui se acopera cu nori ,si lumina clara a cerului nu mai straluceste pe cararea lui,asa incat el simte ca si cum ar bajbai dupa drumul lui.

Dragul meu credincios,te descrie aceasta pe tine ? Ce ar trebui sa faci in vremuri de intuneric? Asculta Cuvantul lui Dumnezeu ."Cine umbla in intuneric ...sa se increada in Numele Domnului! "De fapt ,primul lucru  pe care trebuie sa-l faca e nimic.

Aceasta este un lucru dificil de facut pentru natura noastra umana si umila.Este o zicatoare ." cand esti zapacit nu te grabi ." cu alte cuvinte ," Cand esti confuz si nu sti ce sa faci ,nu fa nimic."Cand te gasesti intr-o ceata spirituala nu alerga inainte ,ci incetineste pasul vietii tale.Si daca este necesar tine corabia vietii tale ancorata sau legata la doc.

Este bine sa-te increzi pur si simplu in Dumnezeu,pentru  ca atunci cand ne incredem ,El poate lucra ,ingrijorarea,insa  ,Il impedica sa faca ceva pentru noi .

Daca intunericul care ne acopera produce spaima in inimile noastre si alergam incoace si-ncolo ,cautand in van sa gasim o cale de iesire din incercarea intunecata in care ne-a asezat providenta lui Dumnezeu atunci Domnul nu poate lucrapentru noi.

Numai pacea lui Dumnezeu va linisti mintile noastresi va da odihna inimilor noastre.Trebuie sa punem mana noastra in a Lui ca un copil mic si sa-L lasam sa ne conduca in lumina stralucitoara a soarelui iubiri Sale.

El cunoaste calea de iesire din padurea deasa si intunecoasa ,asa ca putem urca in bratele Lui,increzundu-ne in El ca ne va salva ,aratundu-ne cel mai scurt drum.~Izvoare in desert~


2 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Ce minunat este să-ţi pui încrederea în Tata, care este şi ATOTPUTERNICUL!
O caldă îmbrăţişare din Vrancea, dragă Speranţa!

Speranta spunea...


Da,imi plac foarte mult"Ce minunat este sa-ti pui increderea in Tata,care este si ATOTPUTERC!"
Pentru incurajare multumesc mult!

Si eu va doresc la fel.O calda imbratisare din California,draga Elena!