~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 2 iunie 2013

MODELUL DESAVARSIT



"Calcati pe urmele mele,intrucat si eu calc pe urmele lui Cristos. ~Corinteni 11:1 ~

Cand ne punem increderea in Cristos pentru a fi salvati ,primim o noua viata ,si un nou destin .Inaintea lui Dumnezeu suntem imbracati in neprihanirea desavarsita a lui Cristos.Totus ,in viata noastra de zi cu zi,a invata sa calcam pe urmele lui Cristos cere timp.

Daca ne atintim privirile asupra Lui si umblam in ascultare de voia Sa ,devenim din ce in ce mai asemanatori cu El si aducem onoare si glorie numelui Sau.

In cartea sa "Cum sa incepi viata crestina ",George Sweeting ne relateaza aceasta povestire "Intr-un oras italian exista o statuie a unei fete din Grecia cu o fata frumoasa,un corp plin de gratie si o expresie nobila.

Intr-o zi, o fata saraca dela tara s-a oprit i fata statuii.A stat multa vreme admirind-o, dupa care s-a dus acasa ,s-a splat pe fata si si-a pieptanat parul .A doua zi s-a dus din nou in fata statuii admirand-o indelung,dupa care s-a dus iaras acasa .

De data aceasta si-a carpit hainele zdrentuita .Zi de zi fata se schimba treptat ,fiinta devenea din ce in ce mai gratioasa si fata ii capata trasaturi din ce in ce mai alese ,pana cand ,in mare masura infatisarea ei reflecta faimoasa statuie .A fost transformata in infatisare!

"Sweenting comenteaza:"La fel omul spiritual trebuie  in fiecare zi sa caute sa se asemene chipului desavarsit al Domnului si Salvatorul nostu Isus Cristos".

Cat a fost pe pamant ,Domnul nostru S-a aratat umil,iubitor,plin de rabdare,iertator,plin de spirit de sacrificiu ,supus,ascultator,curajos si sfant.Nu este de mirare ca Pavel a spus ca el calca pe urmele Cristos.Domnul e modelul nostru desavarsit. ~R.W.D.~

Niciun comentariu: