~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 24 februarie 2012

DESCOPERIREA GRUPELOR DE SANGE



"Caci viata trupului este in sange.Vi l-am dat ca sa-l puneti pe altar,ca sa slujasca de ispasire pentru sufletele  voastre...~Leviticul 17:11~

Secole de-a randul nu a existat posibilitatea inlocuirii unei pierderi de sange la om printr-un alt sange.Medicul si chimistul Karl Landsteiner.~1869-1943~ a descoperit ca exista diverse tipuri de sange.El a cules probe de sange de la angajatii sai si le-a examinat.

Astfel a descoperit ca exista doua tipuri diferite de molecule pe suprafata globulelor rosii si le-a numit A si B .Un tip de sange continea numai globule cu molecule de tip A pe suprafata ,altul numai molecule de tip B. A descoperit apoi probe de sange cu ambele tipuri de molecule,pe care le-a numit AB,iar altele probe fara acestea molecule,pe care le-a numit zero.

Impartirea in diverse grupe de sange a facilitat realizarea de transfuzii de sange pentru salvarea vietilor omenesti .Pentru cercetarile sale in acest domeniu ,Landsteiner a primit in 1943 premiul Nobel.
O donatie de sange poate salva viata.Fara  sange nu este posibila viata. Acest lucru nu este valabil numai pentru viata pamanteasca,biologica,ci si pentru sufletul nostru.

Cineva Si-a dat sangele pentru a salva sufletele noastrede la pierzare. Domnul Isus Hristos Si-a dat sangele pentru a spala pacatele noastre.Cand recunoastem pacatele in fata lui Dumnezeu si cerem iertare,atunci primim viata vesnica .Daca nu acceptam sangele Domnului Isus pentru noi personal ,nu avem parte de salvare.~Samanta buna~

Niciun comentariu: