~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 13 septembrie 2011

SAT-MAT-UL DIAVOLULUI




"Domnul a zis Satanei: "Iata ,iti dau pe mana tot ce are ,numai asupra lui sa nu intizi mana."(Iov1:12)

Ca sa castigi o partida de sah,trebuie sa blochezi mutarile adversarului sau sa-i dai mat.Aceasta inseamna ca regele lui este atacat de una sau mai multe piese si capturarea lui nu mai poate fi impedicata .


Este atras in cursa .L-ai blocat din toate partile .Adversarul poate avea mai multe piese pe tabla de sah decat tine,dar daca regele lui nu are unde sa fuga ,este invins .

Jocul acesta fascinant imi aminteste de viata crestina .Satan este un dusman formidabil ,care profita de toate dificultatile noastre .Cand suntem sub presiunea incercarilor ,ne simtim incercuiti si ni se pare ca nu mai avem unde sa mergem .


In asemenea circumstante ,multi crestini isi compromit convingerile si se dau batuti .Totusi ,raspunsul lui Iov in miljocul incercarilor a fost diametral opus .E l si-a pazit inima de rau .Citim ca"in toate acestea ,Iov n-a pacatuit de loc si n-a vorbit nimic necuvincios impotriva lui Dumnezeu"(Iov 1:22)


Te-au facut adversitatile sa te simti cazut in capcana ,incercuit si infrant ?Rezista acelor ispite care te vor conduce spre placeri pacatoase .Nu demisiona dandu-te batut,prada amaraciunii si infrangerii .


Tu ai o deschidere pe care n-o are nici un jucator de sah.Cand esti "incercuit", tu poti sa ceri promisiunile lui Dumnezeu si sa faci ceea ce este corect .Daca urmezi acest curs ,Dumnezeu iti va deschide o cale de scapare ca sa poti rabda incercarea (1Corinteni 10:13)El ne garanteaza acest lucru .Bizuie-te pe El sa-ti deschida calea la vremea potrivita .


Adu -ti aminte ,sah-mat-ul diavolului nu inseamna ca partida s-a terminat.

-D.J.D.

2 comentarii:

Ellie spunea...

Ce frumos ca avem Cuvantul lui Dumnezeu... plin de promisiuni care ne ajute in orice incercare: "Dumnezeu iti va deschide o cale de scapare ca sa poti rabda incercarea" (1Corinteni 10:13).

El sa ne ajute sa tinem Cuvantul in inima noastra...

Iti doresc o zi plina de har!

Speranta spunea...

Ellie ,multumesc pentru vizita si pentru cuvintele tale pline de har!

"Credincios este Domnul:El va va intari si va va pazi de cel rau.
(2Tesaloniceni3:3)

Iti doresc o zi plina de binecuvantari!