~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 15 aprilie 2010

CUM SA EVITAM NAUFRAGIUL

"Ma vei calauzi cu sfatul Tau"(Psalmul 73 :24)
Viata ta este o calatorie .Daca doresti sa eviti naufragiul ,citeste Faptele (Apostolilor 27:12 )si observa urmatoarele lucruri:

1)Ei au fost nemultumiti de locul unde se aflau ."Fiindca limanul nu era bun de iernat ,cei mai multi au fost de parere sa plece cu corabia de acolo"Dumnezeu nu ne calauzeste prin nemultumirie sau prin opini diferite ,El ne calauzeste prin Duhul Sau .Cand lucrurile se inrautatesc suntem chemati sa le invingem ,nu sa scapam de ele.

2)Ei au fost nerabdatori sa ajunga la destinatie .Nu exista niciun verset in Biblie care sa ne spuna sa ne grabim sau il vom pierde pe Dumnezeu !In pustie ,poporul Israel a invatat ca atunci cand se misca norul se putea misca si ei ;cand norul se oprea ,ramanea pe loc si il asteptau pe Dumnezeu.

3)Nu au reusit sa tina seama de Cuvantul lui Dumnezeu ."Sutasul a ascultat mai mult de carmaci si de stapanul corabiei decat de vorbele lui Pavel "(Fapte 27:11).
Ai grija ,cauta atent si vei gasi pe cineva a carui opinie iti confirma ceea ce doresti sa faci .Iar aceasta te va duce la necaz .

4)S-au uitat la imprejurari in loc sa priveasca la calauzirea lui Dumnezeu .Incepuse sa sufle un vant uscat de miaza zi ,si ,ca unii care se credeau stapani pe tinta ,au ridicat ancorele ...Dar nu dupa multa vreme ,s-a dezlantuit asupra insulei un vant vurtunis ...Corabia a fost luat de de el ...(Fapte 27:13- 15)

Ideea potrivit careia circumnstantele vor fi totdeauna in concordanta cu calauzirea lui Dumnezeu nu este dupa Scriptura .Uneori Dumnezeu te duce prin pustie .Nu te va duce nicaieri unde sa nu fie nevoie de ajutorul si purtarea Lui de grija .

Daca poti ajunge acolo fara ajutorul Lui,atunci nu El te-a trimis .Asa ca daca doresti sa eviti naufragiile cere-Ilui Dumnezeu sa-ti arate calea cea mai buna ,cum este totdeauna calea Sa!

Preluat din Cuvantul lui Dumnezeu
medittatii zilnice

2 comentarii:

Ellie spunea...

Domnul Isus sa ne ajute sa nu ne uitam la imprejuriri ci sa privim la El. El ne calauzeste totdeauna...

Speranta spunea...

Domnul Isus este inca in control ."stim ca toate lucrulie lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu.