~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 22 aprilie 2010

CHEI BIBLICE PENTRU O VIATA DE SUCCES

"Darurile unui om ii fac loc..."(Proverbe 18 :16)
Lucrurile cu care esti inzestrat te vor face remarcat ,te vor separa de restul lumii si iti vor oferi un nou start in noi directii .Dar avantajul va dura doar un timp .Compozitorul Irving Berlin a inteles acest adevar cand a spus:

"Cel mai greu lucru in privinta succesului este ca trebuie sa continui sa fii un succes .Talentul e doar punctul de plecare intr-o afacere. Trebuie sa iti perfectionezi mereu talentul ."

"Nu te poti opri la abilitatile tale .daca incerci sa improvizezi ,alti te vor depasi in curand.Un mare autor afirma ca "Talentul este mai eftin decat sarea in bucatarie .Lucru care il separa pe cel talentat de cel care are succes este munca asidua ."

O mare parte din aceasta munca se desfasoara in caracterul tau si in lumea ta personala .Nu ai cunoscut oameni care ar fi trebuit sa intre in top dar nu a fost asa? Aveau tot talentul de care aveau nevoie ,dar nu a avut succes .Talentul i-a facut remarcati ,dar lipsa lor de integritate i-a trecut in umbra .

Prieteni lor ,familia,antrenorii si sefii le-au observat inzestrarea ,dar s-au intrebat de ce au continuat sa nu se ridice la asteptarile lor .Talentul le-a deschis o usa ,dar alegerile lor gresite le-a inchis-o.

Sa ne uitam la talentul lui Neemia .El a rezidit Ierusalimul in mai putin de doua luni ;o realizare uimitoare !Dar sa ne uitam acum la caracterul lui Neemia .Fiindca unii din tovarasii sai au profitat imprumutand bani cu dobanda foarte mare pe care oamenii nu o puteau restitui,el a spus:

"Ce faceti voi nu este bine ..."(Neemia 5:9)Apoi el a anuntat :Eu n-am facut asa din frica de Dumnezeu ...Ba ,mai mult am lucrat la dregerea zidului acestuia(Neemia 5:15-16) Doresti sa-ti dezvolti caracterul ?Calca pe urmele lui Neemia !

Preluat din Cuvantul lui Dumnezeu
meditatii zilnice

2 comentarii:

Ellie spunea...

Ce bine sa ne dezvoltam caracterul spre bine...

Speranta spunea...

Domnul Isus sa ne ajute sa traim frumos .Sa umblam in lumina in prezenta lui Dumnezeu. si vom avea "o viata de succes ".