~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 2 februarie 2018

CREDINTA FARA PUTERE

























" Si fara credinta este cu neputinta sa fim placuti Lui! Caci cine se apropie de Dumnezeu , trebuie sa creada ca El este, si ca rasplateste pe cei ce-L cauta."(Evrei 11:6)

"Astfel credinta vine in urma auziri; iar auzirea vine prin Cuvantul lui Hristos.(Romani 10:17)

Multi dintre noi ne multumim cu o credinta fara vlaga. Nu ne punem in bataia focului, cand vine vorba de increderea in Dumnezeu.

Existe multe lucruri in care spunem ca credem,  insa in realitate nu le putem crede, pentru ca nu-si fac apariatia in modul nostru de viata. Ar trebui sa traim in asa dependenta de Dumnezeu, incat daca El n-ar fi ceea ce pretine de a fi, noi ne-am prabusi.

Asta inseamna cautarea ocaziilor in care sa ne incredem mai mult in El; inseamna o asemenea traire,
incat Dumnezeu sa devina o realitate a vietii tale; inseamna luarea deciziilor care-ti pregatesc credinta pentru momentele dificile care stau sa vina.

Poate intrebi: Cum pot face acest lucru?" Pavel a raspuns la o asemena intrebare: "Astfel credinta vine in urma auzirii; iar auzitrea vine prin Cuvantul lui Hristos.(Romani 10:17)

Daca cineva ti-ar putea pune sub limba un termomentul spiritual pentru a-ti masura credinta, factorul care ar face "temperatura" sa creasca sau sa scada, ar fi timpul petrecut in compania Cuvantului .

Poate spui:"Ei bine,credinta mea este cam "scazuta. Atunci stim ca nu ai petrecut suficient timp citind Cuvantul. Poate spui: As fi dorit sa am credinta ta.

" De fapt, nu exista nici un secret.in privinta modului in care putem scurta distanta dintre credinta noastra si a altora  trebuie sa ne rezervam mai mult timp pentru a citi si medita la Cuvantul Sau.
Este totdeauna usor?Nu.

Trebuie sa ne rearanjam prioritatile, sa detinem un control mai strict asupra timpului si sa punem citirea Bibliei in fruntea listei de prioritati. Insa daca doresti cu hotarare sa te maturizezi  in credinta, vei fi dispus sa platesti acest pret.{Bob GASS}

Niciun comentariu: