~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 6 aprilie 2017

EXEMPLU NOSTRU




















"Pentru ca Fiul Omului n-a venit sa i se slujasca, ci El  sa slujeasca si sa-Si dea viata de rascumparare pentru multi."

Cu multi ani in urma, un calaret a intanlit un grup de soldati care incercau sa deplaseze un copac mare. A observant un colonel ferchezuit, care statea alaturi si plin de importanta dadea ordine. Insa copacul era prea mare pentru a putea fi miscat.

- De ce nu-i ajutati? l-a intrebat calaretul pe colonel.
- Cine ,eu?  Eu sunt colonel domnule.
Calaretul a descalecat si s-a alaturat soldatilor. Le-a zambit si i-a incurajat: "Acum ,toti deodata, heirup" Cu acest ajutor, copacul a fost miscat. Apoi strainul a incalecat din nou. Inainte de a pleca , a spus colonelului:

- "Data viitoare cand vrei sa muti un copac, trimite dupa comandantul suprem."
Toti au ramas inmarmuriti. Doar atunci, colonelul si oamenii sai si-au dat seama ca strainul nu era altul decat generalul George Washinton.

Nimeni nu este asa de mare , incat nu poate da o mana deajutor la ceilalti! Doar oamenii nesiguri sunt trufasi, sperand ca imaginea pe care o promoveaza, va fi aceptata de ceilalti. Oamenii mandri se tem tot timpul ca odata descoperita persoana din spatele mastii, vor fi respinsi.

Insa cei cu inima larga si credinta, ca generalul Washinton, cauta solutii si nu laude, iubesc oamenii si nu multumirile.
Istorioara ne duce cu gandul la Mantuitorul nostru, care a venit in lumea noastra ca sa slujeasca altora. Domnul Isus, prin care a fost creata lumea, a venit aici jos pe pamant, ca sa savarseasca planul de mantuireal lui Dumnezeu Tatal.

Dar venind la ai Sai, acestia nu L-au primit. Domnul insa Si-a continuat lucrarea Sa pana la sacrificiul suprem, oferind celor ce cred in El posibilitatea iartarii de orice pacat.

Sa ne imaginam ca oamenii din istorioara ar fi refuzat ajutorul calaretului. Ce s-ar fi intamplat? Nu ar fi putut deplasa copacul. Cu mult mai grav este cand cineva refuza oferta Domnului Isus, El S-a jertfit pe Sine pentru toti care accepta daruirea S-a pentru ei, iertarea Sa.

Cat de maret straluceste in fata ochilor credintei Persoana Mantuitorului! Sa nu uitam harul Domnului nostru Isus Hristos: "El macar ca era bogat, S-a facut sarac pentru voi , pentru ca prin saracia Lui , voi sa va imbogatiti. "

Numai Mantuitorul poate da valoare si sens vietii noastre. Cine Il are pe Isus ca Mantuitor, are viata, are exemplu de comportament in El. Sa-L acceptam chiar acum in vietile noastre ca Mantuitor; maine poate fi prea tarziu, un vesnic prea tarziu. {Samanta buna}

Niciun comentariu: