~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 6 februarie 2017

SA MA INCRED IN DUMNEZEU PENTRU CEEA CE SUNT


























" ...ochii Tai ma vedea ;si in cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau randuite, mai inainte de a fi fost vreuna din ele."(Psalmul 139:16)

Dumnezeu ne-a creat pe fiecare dintre noi in mod unic, in scopul realizarii planurilor Sale fata de noi. Handicapurile noastre, la fel ca si capacitaile noastre fac parte din acest plan. Te-a creat cu dificultati de vorbire?

El a facut asa, pentru ca aceasta infirmitate anume te pregateste in mod unic pentru viata pe care a planuit-o pentru tine. Creare ta si planul Lui pentru viata ta se leaga in mod intim. El te-a echipat cu ceea ce vei avea nevoie pentru implinirea planului Sau.

Bine a spus cineva ca unul dintre adevarurile cele mai incurajatoare tine de faptul ca Dumnezeu are un plan distinct  pentru viata fiecaruia dintre noi atunci cand ne-a trimis in aceasta lume.

Acest plan nu se limiteaza la conceperea noastra,ci include de asemenea familia si mediul social in care ne nastem. El inglobeaza toate vicisitudinile vietii, tot ce pare sa fie la intamplare, toate evenimentile neprevazute sau intorsaturile bruste de situatii, "binele" si "raul" care survin in viata noastra.

Dumnezeu a scris in cartea Sa toate aceste situatii si imprejurari,chiar daca par intamplatoare, inca inainte de nasterea noastra.Totusi, planul Sau pentru noi cuprinde mai mult decat evenimentele si imprejurarile vietii noastre.

El inglobeaza si ceea ce vrea El sa fim si sa facem. Scriptura ne invata  ca Dumnezeu il aseaza pe fiecare credincios in Corpul lui Cristos asa cum ii place. El determina in mod suveran functiile noastre in acest Corp si ne acord darurile spirituale corespunzatoare exercitatii acestor functii.(Romani 12:4-6) 1.Cor 12:7-11)

Mai mult,darurile noastre spirituale sunt in general compatibile cu capacitatile fizice si
intelectuale,precum si cu temperamentul cu care ne-a creat Dumneze. {Jerry Bridges}

Prin harTu Doamne, m-ai zidit,/ Ca sa Te-nalt pe Tine/ Si-n viata-mi de om mantuit/ Tu sa te vezi mai bine.
R: M-ai facut lucrarea Ta/ Doamne, pentru veci asa,/ Sa Te bucuri Tu de ea./Necurmat, necurmati./
Sa te bucuri Tu de ea./
Sa fiu spre-al Tau folos deplin,/ Sa-Ti ai placere-a in mine; /La tot ce-mi spui sa zic:"Amin!"/
Si sa Te inalt pe Tine! {Niculae Moldovan}

Niciun comentariu: