~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

miercuri, 9 septembrie 2015

RAMASITE PAMANTESTI "PENSIONATE"





















Da-mi muntele acesta despre care a vorbit Domnul.(Iosua 14:12)

Marele violonist  italian Nicolo Paganini (1782-1840) a   vrut ca dupa moartea lui excelentul sau instrument sa ajunga in Genova ,orasul sau natal.Testamentul lui punea o singura conditie .Pe vioara aceea nu trebuia sa se mai cante niciodata ;sa fie pur si simplu expusa intr-o vitrina.

Lucru acesta  nu este  insa bun pentru un instrument cu coarde mestesugite cu atata indemanare,Ca sa-si pastreze frumusetea si valoarea ,el trebuie sa fie folosit  si manuit cu regularitate. Datorita cererii lui, minunata vioara nu a ajuns decat o simpla piesa de muzeu.

Principul reintineririi prin folosire se aplica la oameni .Iti aduci aminte de Caleb ? La varsta de 85 de ani era inca tare,El nu a permis ca anii multi sa constituie o amenitare pentru el si sa-l traga in jos.

Dimpotriva ,si-a dat seama ca atat timp cat mai are putere si mai poate poseda pamant era datoria lui sa puna mana pe el. Asadar ,a pornit la lupta. Cu o mare incredere in Domnul,El a cucerit Hebronul pentru poporul lui, alungand dusmanii.Sa ne gandim ce ar fi pierdut daca s-ar fi pensionat la 65de ani.

Ca si Caleb sa continuam sa fim activi. Cand ne punem pe raft ,ne pierdem folosinta.Atat timp cat Dumnezeu ne mai pastreaza suflarea,lucrul pe care-l avem de facut pe pamant nu este implinit.

E adevarat ca o lasam mai moale si ca trebuie sa mai incetinim ritmul ,dar exista totdeauna "un munte "pe care sa-l urcam pentru Domnul.

Fii un soldat care lupta cu arma rugaciunii.Participa intr-un proiect al bisericii tale.Ofera-te sa-i ajuti pe oameni in orice mod posibil. Nu deveni insa o ramasita pamanteasca"Pensionata".

Imbatraneste ,dar nu da inapoi,/Caci batalia este inca -n toi;/Mergi inainte fara oboseala,/Pana la victoria finala. ~Anonim~

Niciun comentariu: