~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 12 decembrie 2014

TE LUPTI PENTRU EXCELENTA?

"Alerg spre tinta ,pentru premul chemariii ceresti a lui Dumnezeu."(Filipeni 3:14)
"...si sa alergam cu staruinta in alergarea care ne sta inainte.(Evrei 12:1 )

Nu -ti vei atinge potentialul  maxim cand standardele pe care ti le-au fixat altii sunt mai inalte decat cele pe care ti le-ai fixat singur .

Fostul jucator de baschet Bill Bradley a mers intr-un cantonament de vara la varsta de cincisprezece ani.Cat timp a stat acolo,faimosul jucator de baschet ,Ed Macauley i-a spus :

"Daca nu te straduiesti sa joci la capacitatea maxima ,va veni altul cu acelas talent ,dar care va da randamentul maxim ,iar intr-o zi cand veti fi adversari ,el va fi in avantaj ."

Nici criticii tai si nici cei cu care concurezi nu ar trebui sa-ti stabileasca standarul .Profesorul de psihologie Jan Johnston arata care este diferenta dintre succes si excelenta .

"Succesul ne stabileste valoarea in comparatie cu altii,excelenta ne masoara valoarea in raport cu propiul nostru potential .Succesul garanteaza o rasplata pentru cativa,dar este visul celor multi .Excelenta este disponibila pentru toate fiintele umane ,dar este acceptata numai de cativa".

In viata Domnului exista un moment mai deosebit:Marele preot a intrebat pe Isus despre ucenicii Lui si despre invatatura Lui "(Ioan 18:19)Despre invatatura Sa ,El a putut sa spuna;"Intreaba pe cei ce M-au auzit "(Ioan 18:21) ,dar despre ucenicii Sai nu a spus nimic ,pentru ca toti L-au parasit .

Cand suntem intrebati despre credinta noastra,putem spune noi:"intreaba-i pe cei care ma cunosc ?"Esti tu cunoscut de viata ta lipsita de entuziasm si de impact sau poti tu afirma ca Pavel : "Alerg spre tinta ,pentru premul chemarii ceresti a Lui Dumnezeu ?.Te lupti tu pentru excelenta?
~Bob GASS~
"Dar tu fii treaz in toate lucrurile ,rabda suferintele ,fa lucrul unui evanghelist ,si implineste-ti bine slujba ."2Timotei4:5)



Niciun comentariu: