~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 2 iunie 2012

DEPENDENTI DE PREZENTA LUI DUMNEZEU



"Cei ce se incred in Domnul... umbla si nu ostenesc . ~ Isaia 40:31 ~

Nu exista nimic palpitant in umblare si totus, ea este testul tuturor calitatilor stabile."Sa umbli si sa nu ostenesti" este nivelul cel mai inalt posibil al puterii.Verbul a umbla este folosit in Biblie pentru a exprima caracterul. 

-"Ioan ... pe cand privea pe Domnul Isus umbland, a zis: "Iata Mielul lui Dumnezeu" Nu este nimic abstract in Biblie,totul este plin de viata si real.Dumnezeu nu spune "Fii spiritual",ci Umbla inaintea Mea ".

Cand suntem sanatosi din punct de vedere fizic sau emotional,dorim intotdeauna senzatii puternice.In domeniul fizic acesta duce la falsificarea lucrarii Duhului Sfant; in viata emotionala aceasta duce la afectiuni necontrolate si la distrugerea moralitatii;iar in domeniul spiritual,daca insistam sa avem experiente palpitante,sa ne inaltam in zbor "Pe aripi de vultur",acesta va fi sfarsi in distrugerea spiritualitatii.

Relatia prezentei lui Dumnezeu nu este dependenta de un loc anume, ci doar de hotararea de a-Lpune intotdeauna pe El inaintea ochilor nostri .Problemele apar atunci cand refuzam sa ne punem increderea in realitatea prezentei Sale.

Experenta psalmistului,care spune De aceea nu ne temem,chiar daca..."(Psalmul 46:2 ) ,va fi si a noastra atunci cand ne vom baza pe realitate- nu pe constienta prezentei lui Dumnezeu,ci pe realitatea acestei prezente.Atunci vom exclama:"O, El a fost aici tot timpul!"

In momentele critice ale vietii noastre este necesar sa-I cerem calauzire,dar ar trebui sa nu fie necesar sa spunem intotdeauna :"O, Doamne,calauzeste-ma in cutare sau cutare problema".Bineinteles ca El ne va calauzi !

Daca deciziile pe care ni le dicteaza judecata noastra nu sunt dupa voia lui Dumnezeu, El le va controla si ne va atentiona .Atunci trebuie sa stam linistiti si sa asteptam calauzirea pe care ne-o da prezenta Lui.`~ Oswald chambers ~

Niciun comentariu: