~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 13 septembrie 2024

SA RAMANEM IN DRAGOSTEA LUI


 "Vedeti ce dragoste ne-a aratat Tatal,sa ne numim copii ai lui Dumnezeu ! Si suntem. Lumea nu ne cunoaste, pentrca nu L-a cunoscut nici pe El. 

Prea iubitilor, acum santem copii ai lui Dumnezeu .Si ce vom fi, nu s-a aratat inca. Dar stim ca atunci cand Se va arata El,vom fi ca El ; pentruca Il vom vedea asa cum este.(1 Ioan 3:1-2)

Este un margaritar de mare pret pentru orice suflet care a putut sa recunoasca pe Dumnezeu in postrura Sa de dragoste. Noi eram perduti si fara nici o nadejdie, eram morti in pacate si nelegiuiri. Aceasta era starea noastra naturala, asa cum citim in Efeseni 2.

Nu aveam nici cea mai mica inclinatie spre Dumnezeu."Dar Dumezeu, care este bogat in indurare, pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit  pe cand eram morti in in greselele noastre, ne-a adus la viata impreuna cu Hristos, prin har sunteti mantuiti."(Efeseni 2:4-5). 

Indurarea, dragostea si harul ne intampinau pe cand eram in stare amintita. Nu ar trebui sa ne copleseasca aceasta dragoste? Daca acest act maret ne sta in fata si in adanca multumire ia locul de frunte in inima noastra, atunci ramanem indragoste, In Dumnezeu insusi.

In practica nu exista o binecuvantare  mai mare decat sa ne odihnim in aceasta mareata dragoste. In felul acesta va fi proslavit Dumnezeu prin noi si in noi. 

Binecuvantarile  prezentei lui Dumnezeu  vor fi puse in practica acolo unde dragostea Lui va fi recunoscuta si savurata in intreaga viata de credinta, Cata odihna, cata mangaiere si cata bucurie avem, cand  stim si ne gandim ca Facatorul lumii, Acela care o tine, ne iubeste vesnic sufletele, ne iubeste in totul.

 Ochiul lui vegheaza necurmat asupra noastra, inima Lui e totdeauna indreptata spre noi si El a luat asupra Sa grija pentru nevoile noastre trupesti si duhovnicesti!  Noi avem totul deplin In Hristos. El este ,ca sa zicem asa, camara de lucrui scumpe a cerului si magaziea lui Dumnezeu pentru noi.

Sa nu-i ranim dar inima iubitoare si sa nu-i necinstim slavitul Nume intorcandu-ne fata de la El! Sa ramanem cat mai aproape de izvor, sa ramanem in dragostea  Lui. Domnul este aproape CALENDAR BIBLIC



miercuri, 11 septembrie 2024

TOATE LUCRULILE SUNT CU PUTINTA


 "Si fara credinta este cu neputinta sa fim placuti Lui ! Caci cine se apropie de Dumnezeu ,trebuie sa creada ca El este ,si ca rasplateste pe cei ce-L cauta. "(Evrei 11:6)

Multi crestini sunt chinuiti de indoieli si de temeri. Acesti nenorociti cred ca acesta stare de lucruri este inevitabila pentru un credincios. Aceasta gandire este gresita, fiindca "Toate lucrurile sunt cu putinta celui care crede".

Este posibil ca noi sa ajungem intr-o stare in care indoielile si temerile sa fie asemenea pasarilor migraroare - zburand peste suflet fara sa zaboveasca niciodata. 

Cand citesti despre comuniunea si despre bucuria sfintilor favorizati, oftezi si murmuri in inima ta: "pacat ca aceste binecuvantari nu sunt pentru mine".O, alpinist spiritual, daca ai avea credinta, ai sta pe culmea templului, caci "toate lucrurile sunt cu putinta celui care crede! 

Auzi despre faptele pe care barbati si femei sfinte le-au facut pentru Domnul Isus - cum s-au bucurat de El, cum au ajuns sa fie ca El, cum au fost facuti sa indure persecutii de dragul Lui - si spui:" nu sunt decat un vierme; nu voi putea ajunge niciodata asa".

Totusi, nu exista nici un sfant pe care sa nu-l poti ajunge. Nu exista nicio inaltime a harului, nicio legatura a spiritualitatii, nicio limpezime a sigurantei niciun indicator al datoriei care sa nu ti se deschide daca ai putere sa crezi. Lasa-ti sacul si cenusa si ridica-te la demnitatea adevaratelor tale posibilitati.

Esti mic in imparatia lui Dumnezeu, fiindca o ingadui, nu fiindca ar fi necesar. Nu este potrivit ca tu sa te tatasti in praf, copil al Regelui .Ridica-te ! 

Tronul aurit al incredintarii te asteapta .Coroana comuniunii cu Domnul Isus este gata sa-ti impodobeasca fruntea. Imbraca-te in purpura si in in suptire si ospateaza-te in fiecare zi! Fiindca, daca crezi, poti sa mananci cele mai bune roade. 

Pamantul tau va rodi lapte si miere, iar sufletul tau va fi saturat cu cele mai alese bucate . Aduna snopii de aur ai harului, fiindca te  asteapta in campurile credintei. "Toate lucrurile sunt cu putinta celui care crede.{CHARLES H, SPURGEON}

NADAJDUIESTE IN DOMNUL! FII TARE


"Nadajduieste  in Domnul! Fii tare, imbarbateaza-ti inima, si nadajduieste in Domnul. Psalmul 27:14)"   Nici decum  n'am sa te las, cu nici un chip nu te voi parasi.9Evrei 13:5(

Un comercian credincios se gasea dupa o serie de pierderi intr-o postura foarte rea. El era foarte posomorat si sanatatea lui suferea mult din aceasta cauza. Nevasta lui desi era posomorata incerca sa-l intareasca.

Ea a rugat insistent  pe Dumnezeu ca sa-i vina in ajutor. Dumnezeu cel Atot puternic  a lucrat intr-un chip minunat. Fetita cea mare care avea opt an s-a sculat cu ochii in lacrami  si a spus: "Eu am visat un vis foarte trist.

Se parea ca Dumnezeu a murit si a fost inmormantat de ingeri. Tatal care de mult nu a mai zambit nu s-a putut abtine si i-a spus: "copilasule, stergeti lacramile. Dumnezeu nu poate sa moara." Acest cuvant a lovit-o puternic pe mama. 

"Tu inveti copila sa nu planga, caci Dumnezeu nu poate sa moara si tu insuti nu scoti de aici mangaierea de care ai nevoie. De ce nu vrei sa te rezemi pe Acela care nu poate sa minta care nu dormiteaza?

Nu a numarat El perii de pe capul nostru? El nu poate sa-i paraseasca pe cei care se incred in El."Profund miscat, tatal a prins incredere in Dumnezeul cel viu. El i-a dat putere sa se autodepaseasca.

Cunostisi tu pe Acest Dumnezeu Atotputernic? Cine se increde in El nu va fi dat niciodata de rusine!

J. H. Pestalozzi (1746-1827) pedagog de talie internationala si crestin a carui opera a fost caracterizata ca "forta generatoare a noilor curente pedagogice"  a scris: 

"Copilul meu, exista un Dumnezeu de care ai nevoie, acum cand nu mai ai nevoie de mine. Este un Dumnezeu care te ea in bratele Lui, cand eu nu te mai pot proteja; este un Dumnezeu care cugeta la fericirea si bucuriile tale."

"Vointa lui Dumnezeu si tot ceea ce eu imi pot inchipui mai nobil, mai bun pentru mine insumi, sant tot una. De aceea, nu mai traiesc pentru mine insumi, ci pentu Cel ce m-a luat in bratele Lui parintesti. {Calendar biblic.Domnul este aproape}

vineri, 6 septembrie 2024

GANDESTE ASA CUM NE-A INVATAT DOMNUL ISUS


 "Bucurati-va Intotdeauna. Rugati-va neincetat. Multumiti lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; caci aceasta este voia lui Dumnezeu, in Hristos Isus, cu privire la voi. (1Tesaloniceni 5:16 -17 )

Noi gandim corect sau gresit despre rugaciune in  functie de conceptia pe care o avem despre rugaciune in mintea noastra. Daca ne gandim la rugaciune ca fiind asemenea respiratiei plamanilor nostri  sau asemenea sangelui din inima noastra gandim bine.

Sangele nostru curge fara incetare si respiratia noastra se desfasoara fara oprire; noi nu suntem constienti de aceste procese, ele au loc neincetat. 

Nu suntem intotdeauna constienti  de faptul ca Domnul Isus ne pastreaza intr-o legatura perfecta cu Dumnezeu, dar, daca ascultam de El, Domnul Isus face acest lucru mereu.

Rugaciunea nu este un exercitiu, ci este insasi viata. Fereste-te de orice opreste rugaciunea. "Rugati-va neincetat" - pastreaza obiceiul inocent de a te ruga lui Dumnezeu in inima ta tot timpul. Domnul Isus nu a vorbit niciodata despre rugaciuni fara raspuns; El a avut siguranta deplina ca rugaciunea primeste raspuns. 

Avem noi prin Duhul Sfant,  siguranta de nespus pe care o avea Domnul Isus cu privire la rugaciune sau ne gandim la momentele in care Dumnezeu pare sa nu fi raspuns la rugaciunile noastre?

"Cine cere capata" (Matei 7:8) Noi putem spune "Da, dar..." Dumnezeu raspunde la rugaciune in cel mai bun mod, nu doar uneori, ci intotdeauna de si s-ar putea sa nu vedem intotdeauna raspunsul imediat la problema pentru care ne-am rugat. Ne asteptam ca Dumnezeu sa ne raspunda la rugaciune?

Pericolul este ca noi nu vrem sa diluam lucrurile pe care le-a spus Domnul Isus si sa le facem sa insemne ceva potrivit cu ratiunea; dar, dac-ar fi izvorit doar din ratiune, lucrurile pe care le-a spus El nici n-ar fi meritat sa fie spuse. Lucrurile pe care le-a spus Domnul Isus despre rugaciune sunt revelatii supranaturale {OSWALD  CHAMBERS}