~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 6 septembrie 2024

GANDESTE ASA CUM NE-A INVATAT DOMNUL ISUS


 "Bucurati-va Intotdeauna. Rugati-va neincetat. Multumiti lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; caci aceasta este voia lui Dumnezeu, in Hristos Isus, cu privire la voi. (1Tesaloniceni 5:16 -17 )

Noi gandim corect sau gresit despre rugaciune in  functie de conceptia pe care o avem despre rugaciune in mintea noastra. Daca ne gandim la rugaciune ca fiind asemenea respiratiei plamanilor nostri  sau asemenea sangelui din inima noastra gandim bine.

Sangele nostru curge fara incetare si respiratia noastra se desfasoara fara oprire; noi nu suntem constienti de aceste procese, ele au loc neincetat. 

Nu suntem intotdeauna constienti  de faptul ca Domnul Isus ne pastreaza intr-o legatura perfecta cu Dumnezeu, dar, daca ascultam de El, Domnul Isus face acest lucru mereu.

Rugaciunea nu este un exercitiu, ci este insasi viata. Fereste-te de orice opreste rugaciunea. "Rugati-va neincetat" - pastreaza obiceiul inocent de a te ruga lui Dumnezeu in inima ta tot timpul. Domnul Isus nu a vorbit niciodata despre rugaciuni fara raspuns; El a avut siguranta deplina ca rugaciunea primeste raspuns. 

Avem noi prin Duhul Sfant,  siguranta de nespus pe care o avea Domnul Isus cu privire la rugaciune sau ne gandim la momentele in care Dumnezeu pare sa nu fi raspuns la rugaciunile noastre?

"Cine cere capata" (Matei 7:8) Noi putem spune "Da, dar..." Dumnezeu raspunde la rugaciune in cel mai bun mod, nu doar uneori, ci intotdeauna de si s-ar putea sa nu vedem intotdeauna raspunsul imediat la problema pentru care ne-am rugat. Ne asteptam ca Dumnezeu sa ne raspunda la rugaciune?

Pericolul este ca noi nu vrem sa diluam lucrurile pe care le-a spus Domnul Isus si sa le facem sa insemne ceva potrivit cu ratiunea; dar, dac-ar fi izvorit doar din ratiune, lucrurile pe care le-a spus El nici n-ar fi meritat sa fie spuse. Lucrurile pe care le-a spus Domnul Isus despre rugaciune sunt revelatii supranaturale {OSWALD  CHAMBERS}

Niciun comentariu: