~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 16 septembrie 2024

"TATAL INDURARILOR SI AL MANGAIERILOR"

"Si noi, dar, fiindca santem inconjurati  cu un nor asa de mare de martori, sa dam la o parte orice piedica si pacatul care ne infasoara asa de lesne, si sa alergam cu staruinta in alergarea care ne sta inainte.

Sa ne uitam tinta la Capetenia si Desavarsirea credintei noastre, adica la Isus, care pentru bucuria care-I era pusa inainte, a suferit crucea, a sispretuit rusinea, si sade la dreapta scaunului de domnuie a lui Dumnezeu.(Evrei 12:1-2)

Apostolul Pavel  a trecut prin multe necazuri si dureri. Din afara trebuia sa suffere prigoana si dureri trupesti, iar in launtru era macinat de griji pentru starea de decadere care se facea simtita in adunarea din Corint.

Dar indurarile si mangaierile pe care le-a primit erau mai valoroase pentru el. Chiar in clipele de intristare noi invatam sa cunoastem mai bine pe "Tatal indurarilor si al mangaierilor." 

In vremuri bune noi il putem cunoaste ca Daruitorul tuturor darurilor si putem sa-I multumim pentru binecuvantarilor Sale, dar in necazuri ne apropiem mai mult ca oricand de inima Lui si putem simti  mai profund dragostea si harul Sau nemarginit -fapt care nu se intampla in clipe de bunastare.

Prin aceste incercari putem sa fim si noi o binecuvantare pentru altii si putem spune ca apostolul care mangaie pe "cei intristati precum am fost si noi mangaiati  de Dumnezeu." 

Daca am invatat bine lectia, atunci suntem in stare sa mangaiem si pe altii indeplinindu-ne slujba in chipul cel mai vrednic. 

Daca cineva a trecut prin necaz si prin intristare poate cel mai bine sa simta si sa-i fie mila pentru cel in necaz. avand cuvantul potrivit pentru mangaierea inimii.

Un slujitor al Domnului care a participat la inmormantarea unei fetite a fost intrebat de tatal acesteia: Dumneavoastra ati pierdut vreodata un copil care va era scump?" "Nu" a fost raspunsul celui intrebat.

"S-a putut simti asta din cuvintele dumneavoastra." Daca am gustat din amarul durerilor si al necazurilor vom poate intelege si simti cu cel care este in astfel de situatii. Calendar biblic Domnul este aproape. 

Niciun comentariu: