~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 31 august 2024

INIMA CURATA


"Ferice de cei cu inima curata, ca ei vor vede pe Dumnezeu! Ferice de cei impaciuitori caci ei vor fi chemati fii ai lui Dumnezeu! 

In Biblie  nu exista nicio binecuvantare pentru ceva necurat. Ni se mai spune si ca in cer nu este loc pentru nimic care pangareste. Prin urmare, daca speram ca vom intra in cer, trebuie sa ne pregatim pentru el de aici. 

Unui copil care si-a exprimat mirarea cum va putea ajunge vreodata in cer, pentru ca era atat de departe,  raspunsul mamei lui intelepte a fost: "Cerul trebuie sa coboare mai intai la tine; cerul trebuie sa intre mai intai in inima ta."

Cuvintele erau foarte adevarate. Cerul trebuie sa fie cu adevarat in noi, astfel nu  vom putea intra niciodata in cer. Si pe masura ce devenim curati in inima, cerul patrunde in noi.

Dar ce este puritate inimii? Nu este nevinovatie,  pentru ca niciun om nu este fara pacat . O inima curata trebuie sa fie o inima caita, care a fost iertata de Domnul Cristos si curatita de sangele Sau.

Noi avem o promisiune a Bibiliei ca, de vor fi pacatele noastre cum este carmazul, se vor face albe ca zapada. Inima pura este cea pastrata curata printr-o traire in ascultare si printr-o comuniune stransa cu Dumnezeu.

Scriptura ne invata ca o parte importata a adevaratei religii este sa ne pastram neintinati de lume. Lumea in care traim este o lume rea. Insa daca Il urmam pe Domnul Cristos cu credinciosie , facand voia Sa, tinandu-ne inimile deschise la fiecare influienta a Duhului Divin, vom fi paziti prin puterea divina de orice stricaciune care se petrece in jurul nostru.

Asa cum nufarul ramane pur si nepatat in mijlocul apei murdare a mlastinii in care creste , tot asa si inima smerita, si iubitoare a crestinului ramane pura in mijlocul intregei stricaciuni a acestei lumi .Asupra unei asemenea inimi, fata de Dumnezeu straluceste cu o binecuvantare vesnica.

 Desigur, viziunea pe pamant nu este niciodata deplina si clara, dar devine din ce in ce mai stralucitoare pe masura ce crestinul se indreapta neincetat spre dimineata. In cele din urma, va fi lipsita de nori si deplina in lumina perfecta a cerului.(J.R.Miller)

Niciun comentariu: