~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 9 aprilie 2013

RECUNOSTINTA FATA DE DUMNEZEU



"Multumiti lui Dumnezeu pentru toate lucrurile;caci aceastaeste voia lui Dumnezeu in Hristos Isus ,cu privire la voi .~ 1Tesaloniceni 5: 18 ~

"Si fiti recunoscatori" (Coloseni 3:15).Recunostinta se arata prin multumiri, dar poate sa fie numai un sentiment in suflet. Bunul simnt cere sa multumesc binefacatorului meu .Sentimentul recunostintei fata de Domnul Isus este foarte puternic la cei credinciosii. Pentru ca a trecut de partea Domnului Isus,cel credincios nu indrazneste niciodata sa cugete rau despre Domnul Dumnezeu.

Poate sa fie lovit , poate sa fie bonlav , poate sa-si fi pierdut totul, el nu poate sa-Lcritice pe Dumnezeu, sa fie nemultumit cu Dumnezeu. Chiar in cea mai mare durere, el nu poate sa spuna: "Ah, Doamne, de ce ma chinuiesti asa ?".De ce? Pentru ca a cunoscut bunatate si dragostea Domnului Isus si Ii este recunoscator.

Doar atat spune : "Ma doare, Doamne !".Ti-a murit cineva scump sau ai avut un alt necaz; "Ma doare, Doamne dar, daca Tu vrei asa ,facase voia Ta".

Veti spune :Unde sunt de gasit oameni asa de superiori ? Toti credinciosi sunt asa, aici nu este vorba despre superioritate; este vorba numai sa-L ai pe Domnul Isus si sa-L urmezi. Recunostinta o porti cu tine intotdeauna si iti pare rau ca nu poti sa-I spui lui Dumnezeu toata multumirea pe care o ai in inima.

Cuvintele tale sunt putine , sunt slabe ,ele nu te multumesc. "Binecuvantarile Tale, Doamne, sunt asa de mari, si eu sunt asa de slab in rugaciune!" Aceasta recunostinta se manifesta in ascultare ."Cum voi rasplati Domnului binefacerile Lui fata de mine? " Sa-I multumesc; dar eu nu sunt multumit de multumirile pe care I le aduc.

Si cel credincios este pornit sa uite binefacerile lui Dumnezeu si de aceea se spune in Psalmul 103 :"Binecuvinteaza ,suflete al meu pe Domnul si nu uita niciuna din binefacirile Lui ".

In fiecare zi traim prin indurarea Celui Preainalt si totusi pentru foarte putine lucruri Ii multumim .Ne dam seama de faptul ca tot ce avem zilnic in trupul, in sufletul si in duhul nostru numai prin bunatatea Celui Preainalt avem si totusi multumirea este asa de slaba !

Ti-a facut cineva o bucurie, ai auzit o vorba care ti-a facut bine sufletului tau,seara aduci inaintea lui Dumnezeu ce-ti aduci aminte .Te culci si,pana sa adormi, iti aduci aminte;"Pentru asta eu nu am multumit!"
Adeseori sunten uituci.~Teodor Popescu~

Niciun comentariu: