~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 23 septembrie 2024

CREDINTA SI EXPERIENTA


"Am fost rastignit impreuna cu Hristos, si traiesc...dar nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine, si viata pe care o traiesc acum in trup, o traiesc in credinta in Fiul lui Dumnezeu, care m'a iubit  si S'a dat pe Sine insusi pentru mine.(Galateni 2:20)

Trebuie sa ne invingem starile sufletesti pentru a ajunge la o consacrare absoluta fata de Domnul Isus, sa iesim din sfera marunta a experientelor noastre pentru a ne consacra Lui in Intregime. 

Gandeste-te cine zice  Noul Testament ca este Isus Cristos si apoi gandeste-te la saraciea de dispretiut a slabei noastre credinte pe care o aratam cand spunem:"N-am avut inca experienta cutare sau cutare!"

Gandeste-te ce sustine credinta In  Domnul Isus Cristos: ca El ne poate infatisia  fara pata inaintea  tronului lui Dumnezeu, avand o puritate de nedescris, transformati in chip absolut si perfect indreptatiti. 

Ramai intr-o credinta plina de adorare fata de Domnul Isus Cristos, pentru  ca El a fost facut de Dumnezeu pentru noi "intelepciune, dreptate, sfintire si rascumparare ". Cum indraznim  sa vorbim despre a face un sacrificiu pentru Fiul lui Dumnezeu?! Am fost salvati de la iad si pierzare, dar noi vorbim despre sacrificiile pe care le facem!

Trebuie sa umblam continuu in credinta In Domnul Isus Cristos; nu  intr-un Isus Cristos pe care-L intalnim  la ora de rugaciune sau Sau un Isus Cristos intanlit intr-o carte, ci in Domnul Isus Cristos zugravit de Noul Testamnent,

in Cel care este Dumnezeu intrupat, in Cel la piciorele caruia ar trebui sa cadem ca morti. Credinta noastra trebuie sa fie in Acela din care izvoreste experienta noastra. Domnul Isus Cristos doreste sa ne devotam Lui cu totul.

Nu-L putem niciodata experimenta  Pe Domnul Isus Cristos, nici nu-L putem cuprinde in limitele inimii noastre, dar credinta noastra trebuie sa fie cladita pe o incredere puternic si categorica in El.

In aceasta directie vedem intoleranta severa a Duhului  Sfant fata de necredinta. Toate temerile noastre sunt rele; noi ne temem pentru ca refuzam sa ne hranim cu credinta. 

Cum poate cineva, care s-a facut una cu Domnul Isus Cristos sa sufere deindoieli si teama? Viata noastra ar trebui sa fie un imn de lauda al credinrei perfecte, triumfatoare.{Oswald chambers}

Niciun comentariu: