~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 27 ianuarie 2013



"De aceea prea iubitii mei frati, fiti tari,neclintiti ,sporiti totdeauna in lucrul Domnului ,caci stiti ca osteneala voastra in Domnul nueste zadarnica."~1 Corinteni 15:58~

Ea s-a uitat la politist care aproape ca se sufoca din cauza unui chiot ."Vreti sa va alaturati noua la o cafea si un pranz ,d-le ofiter?"Nu ,multumesc d-na ,"raspunse ofiterul ?" ."Sunt de serviciu.""Atunci poate ar merge o ceasca de cafea?" "Da d-na ".Asta ar merge foarte bine .

Managerul restaurantului s-a rasucit pe calcaie ,"Am sa va aduc cafeaua chiar acun ,d-le ofiter."Ofiterul l-a privit cum se indeparta ."Sigur l-ati pus la punct "spuse el ."Nu asta a fost intentia mea;Crezi sau nu ,am un motiv pentru toate acestea ."

Ea s-a asezat la masa de vis-a-visa oaspetului ei uimit .Ea s-a uitat fix la el intentionat."Jack iti amintesti de mine?Batranul Jack cauta fata ei cu ochii lui batrani ,plini de ordori."Cred ca da -adica vreau sa spun ,imi pareti cunoscuta."

"Sunt poate un pic mai batrana ,"spuse ea>"Poate chiar m-am implinit fata de zilele tineretii mele cand lucrai aici si eu am intrat chiar pe usa aceea ,inghetata si flamanda.
"Doamna ?" spuse ofiterul incurcat .El nu putea crede ca o femeie asa magnific avansata putea vreodata sa fi facut foamea.

"Tocmai am terminat colegiul ,"incepu femeia .Venisem in oras sa caut un job,dar n-am gasit nimic .In cele din urma am ajuns la ultimii mei centi si tocmai fusesem aruncata din apartament .Am umblat pe strazi zile intregi .Era februarie ,mi-era frig si aproape ca muream defoame .Am vazut acest loc si am intrat incercandu-mi norocul sa gasesc ceva de mancare."

Jack a aprins un zambet ."Acum imi amintesc ,"spuse el.Eram in spatele tejghelei .Ati venit si m-ati intrebat daca as putea lucra ceva ca sa pot manca.Am spus ca asta este contrar politicii companiei.
"Stiu ," continua femeia ,atunci mi-ai facut cel mai mare sandwici cu friptura de vita pe care eu l-am vazut vreodata ,mi-ai dat o ceasca de cafea ,si mi-ai spus sa merg intr-o  masa din colt si sa savurez acolo .

Mi-a fost teama ca vei avea probleme ...Apoi ,cand am m-am uitat si am vazut ca ai pus pretul mancarii mele in casa de bani,am stiut ca nu vor fi probleme."
"Deci ati inceput propia afacere? "intreba batranul Jack .
Am gasit un job chiar in dupamasa aceea.Am urcat in munca mea .In cele din urma am inceput propia mea afacere ,si cu ajutorul Domnului am prosperat ."Ea si-a seschis poseta si a scos un business card ..

Cand termini aici vreau sa mergi la Mr.Lyons ...El este directorul personalului companiei mele .Voi vorbi cu el si desigur va gasi ceva sa faci pe la birou ."Ea zambi ."Cred ca va putea chiar sa gaseasca niste fonduri ca sa-ti dea un mic avans ca sa-ti ; poti cupara niste haine si sa gasesti un loc unde sa stai pana te pui pe picioare...

Daca ai nevoie vreodata de ceva ,usa mea este intotdeauna deschisa pentru tine
"Erau lacrami in ochii batranului om ."Cum as pute sa va multumesc?spuse el .
"Nu -mi multumi mie,raspunse femeia ."A lui Dumnezeu este lauda.Multumeste-i Domnului Isus...El M-a indrumat spre tine."

In afara restaurantului ,ofiterul si femeia s-au oprit la intrare inainte sa merga fiecare pe drumurile lor separate.
"Multumesc pentru tot ajutorul ,d-le ofiter,"spuse ea.
"Din potriva ,Ms;Eddy,"raspunse el ."Eu va multumesc .Am vazut astazi un miracol ,ceva ce nu am sa uit niciodata. Si, si va multumesc pentru cafea."

Dumnezeu poate schimba lucrurile pentru tine ,ca ele sa lucreze in favoarea ta.
Dumnezeu inchide usi pe care omul ne le poate deschide si Dumnezeu deschide usi pe care nici un om nu le poate inchide .

Daca ai nevoie de Dumnezeu si vrei ca El sa deschida usi pentru tine ,fa voia Lui .O gasesti in Biblie .
Sa ai o zi binecuvantata si aduti aminte sa fii si tu o binecuvantare pentru altii.~Autor necunoscut~

2 comentarii:

Razvan spunea...

Aceasta femeie a rasplatit binelui cu bine, acest lucru este usor de facut. La Luca 6:32-34 citim: "Dacă iubiţi pe cei ce vă iubesc, ce răsplată vi se cuvine? Şi păcătoşii iubesc pe cei ce-i iubesc pe ei. Dacă faceţi bine celor ce vă fac bine, ce răsplată vi se cuvine? Şi păcătoşii fac aşa. Şi dacă daţi cu împrumut acelora de la care nădăjduiţi să luaţi înapoi, ce răsplată vi se cuvine? Şi păcătoşii dau cu împrumut păcătoşilor, ca să ia înapoi întocmai."
Isus ne spune cum sa procedam noi la Luca 6:35,36 " Voi însă iubiţi pe vrăjmaşii voştri, faceţi bine şi daţi cu împrumut, fără să nădăjduiţi ceva în schimb. Şi răsplata voastră va fi mare şi veţi fi fiii Celui Preaînalt; căci El este bun şi cu cei nemulţumitori şi cu cei răi. Fiţi, dar, milostivi cum şi Tatăl vostru este milostiv."
Nu spun ca pe cei care ne fac bine trebuie sai neglijam, dimpotriva sa ne purtam bine cu toti oamenii. Sa urmam sfatul lui Isus din Luca 6:31 "Ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel."
Sa rasplatim binelui cu bine dar mai ales sa rasplatim raului cu bine, pentru ca raul sa fie biruit prin bine si "pentru ca Numele Domnului nostru Isus Hristos să fie proslăvit în voi, şi voi în El, potrivit cu harul Dumnezeului nostru şi al Domnului Isus Hristos."(2 Tesaloniceni 1:12).

Speranta spunea...

Sa nu dati uitarii binefacerea si darnicia caci lui Dumnezeu jertfe ca acesteaIi plac (Evrei13:16)

Laudati pe Domnul caci este bun, caci in veac tine indurare Lui!
(Psalmul 118 1)