~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 11 ianuarie 2013

CERCUL DRAGOSTEI LUI DUMNEZEU



"Preaiubitilor ,daca astfel ne-a iubit Dumnezeu pe noi ,trebuie sa ne iubim si noi unii pa altii.~Ioan 4:11~

Inainte ca sa fie daruita ,dragoste trebuie sa fie primita.Permite-mi sa ilustrez aceasta Ioan si Maria sunt crestini nascuti din nou.Rareori poti gasi membri ai Bisericii atat de dedicati ca si ei.Isi pun toate energiile in lucrarea pe care o fac.Dar servesc mai mult din datorie decat din dragoste.Ei nu au inteles dragostea neconditionata a lui Dumnezeu si ca ea nu depinde de realizarile lor.

Poate fi adevarat? Nu putem da ceea ce nu avem.De aceea, trebuie sa invatam cum sa luam gratuit iertarea lui Dumnezeu asigurata prin moartea Domnului Isus Cristos pentru noi.Indreptatirea noastra (Romani 5:1)si statutul de copii ai lui Dumnezeu adoptati (Efeseni 1;5)sunt realitati binecuvantate de care trebuie sa ne bucuram.

Ele alimenteaza o evaluarea de sine corecta.de aceea ,nu trebuie sa ne dovedim valoarea spunindu-ne la standarde rigile sau prin performante Dumnezeu ne iubeste mai mult daca-L servim decat daca falimentam -desi, pacatul il intristeaza, iar, fidelitatea noastra Il bucura .Dumnezeu ne iubeste ,pentru ca el este dragoste!

Trebuie sa devenim vulnerabili fata de ceilalti din Trupul Domnului Isus Hristos ,ca sa ne poata incuraja cu dragostea Sa manifestata prin ei.Trebuie sa invatam sa primim .Dar nu inseamna  aceasta sa fii indulgent cu tine insuti?Nicidecum!

Cand simtim cu adevarat ca suntem iubiti de Dumnezeu ,dorim sa ne exprimam dragostea pentru El si pentru cei din jurul nostru .Slujirea din dragoste devine atunci singura noastra dorinta .

Aceasta inchide cercul din (1Ioan 4:11) un cerc al primirii si daruirii dragostei,fara de care nu-l  vom putea servi  pe Dumnezeu.~ D.J.D~

Niciun comentariu: