~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 26 ianuarie 2013

CINE A SALVAT PITIGOI



"Nu se vand oare cinci vrabii cu doi bani ?Totus,niciuna din ele nu este uitata inaintea lui Dumnezeu .Si chiar perii din cap ,toti va sunt numarati .Deci sa nu va temeti :voi sunteti mai depret decat multe vrabii ( Luca 12:6-7)

Dumnezeu are un interes deosebit fata de toate creaturile Sale.Scriitorul de imnuri crestine John Sammis a spus:/El asterne zilnic o masa bogata/Si-acol-o cineaza mereu /Creatia-ntreaga,si fiarele./ Si el este prietenul meu ." Dumnezeu e infinit de maret-Cel care a creat intregul univers-dar si Cel infinit de mic.Cat de incurajator este acest lucru pentru noi crestinii!

Era in primele zile ale lunii iunie ,si muncitorii din Hamilton, Ontario, curatau copacii de pe strazi de grengele uscate .Pe o creanga desemnata pentru taiere au gasit un cuib cu puisori de pitigoi.Muncitorii au hotarat sa nu taie creanga aceea pana ce puisorii vor fi mari si vor putea zbura .

Mai tarziu ,dupa ce cuibul a fost abandonat ,muncitorii au taiat creanga si, examinand cuibul pitigoilor ,au descoperit ca pe fundul cuibului ,amestecata cu noroi ,era o bucata de hartie.Se pare ca parintii puilor au folosit hartia ca material pentru construtirea cuibului.

Pe bucata de hartie erau scrise cuvintele:"Noi ne incredem in Domnul Dumnezeul nostru".
Nu stim daca acei muncitori au vazut semnificatia remarcabilelor cuvinte,dar ele ilustreaza bunatatea lui Dumnezeu prin actiunea lor plina de caritate .

Si asa cum a avut ei grija de acesti pitigoi mici ,la fel Dumnezeu ne poarta de grija si ne protejeaza de pericolele pe care nu le putem prevedea. Intr-adevar ,ne putem "increde in Domnul".

Tatal nostru ceresc ,care tine cont de vrabii si pitigoi ,cu atat mai mult va purta de grija copiilor Lui .Nu este de mirare ca Domnul Isus a spus:"Nu va temeti"! (P.R.V.)

Niciun comentariu: