~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 12 februarie 2013

ZDROBIT IN FATA CRUCII



"In ce ma priveste ,departe de mine gandul sa ma laud cu altceva decat cu crucea Domnului nostru Isus Cristos."  ~Galateni 6:14~

Cu mare umuilinta contemplam crucea pe care a murit Domnul nostru Isus Cristos.Toata autoindreptatirea noastra ,toata mandria,toate faptele noastre bune palesc in comparatia cu semificarea si importanta ei.Fara cruce am fi goi si pierduti fara speranta .

In prefata carti sale ,"Crucea lui Cristos",John R.W.Stott scrie:"Cand cineva indrazneste sa scrie(sau sa citeasca) o carte despre cruce ,exista ,desigur ,un mare pericol de a-si aroga o o cunoastere mai mare decat e cu putinta .

In parte este asa deoarce ceea ce s-a petrecut la cruce ,cand,Dumnezeu era in Cristos impacand lumea cu Sine',e un mister atat de mare ,incat il vom sonda adancimile o vesnicie intreaga;si in parte asa pentru ca ar fi necuviincios lucru sa simulam o detasare recein timpul contemplarii crucii lui Cristos.Vrand -ne vrand,suntem implicati.

Pacatele noastre L-au pus pe cruce .Asadar ,departe de a ne flata ,crucea discrediteaza pretentia noastra de a fi indreptatiti prin propriile fapte.Noi nu putem sta in fata ei decat cu capul plecat si cu duhul zdrobit .Vom ramane asa pana cand Domnul Isus ne vorbeste inimilor noastre rostind cuvantul iertarii si al acceptarii,iar noi ,cuprinsi de dragostea Lui si plini de multumire ,mergem in lume traindu-ne viata in serviciul Sau."

Nu e de mirare ca apostolul Pavel a vazut toata neprihanirea sa castigata prin religiozitatea ca fiind fara nici o valoare. Crucea Domnului Cristos a scos la lumina golul ei.

Ori de cate ori incepem sa gandim in termeni prea inalti despre noi insine, avem nevoie sa ne vedem pe noi insine in lumina crucii.Cand mandria ne este zdrobita inaintea crucii,nu ne mai glorificam pe noi insine .-~D.C.E.~

4 comentarii:

Ellie spunea...

Ce frumos sa este scris... numai atunci cand santem zdrobiti in fata crucii putem avea putere sa invingem firea veche.

Imi aduce aminte de niste cuvinte scrise de Amy Carmichael:
"Dacă aș pofti orice loc de pe pământ, decat praful de la poalele Crucii, atunci nu stiu nimic de iubirea de la Calvar.

Ceea ce eu nu știu, învață-mă Tu, Doamne, Dumnezeul meu."

Iti doresc o zi plina de bucurii in Domnul!

elena marin-alexe spunea...

E ferice să te vezi lut şi nu Olar!

Speranta spunea...

Ellie,numai la cruce vedem iubirea lui Dumnezeu ,si cat a suferit Domnul Isus pentru pacatele noastre.Ce maret este harul!

Iti doresc o saptamana plina de binecuvantari!

Speranta spunea...


Multumesc,frumos pentru popas si prietenie!Fii binecuvantata ,scumpa mea!