~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 26 februarie 2013

DISCIPLINA DEZILUZIEI



"Isus nu Se incredea in ei...pentru ca stia ce este in om.(Ioan 2:24-25)

Deziluzia inseamna a nu mai avea in viata judecati false .Faptul de a fi la realitate prin dezliuzii ne poate face cinici si foarte critici in felul cum judecam pe altii,dar deziluzia care vine de la Dumnezeu ne duce in punctul in care ii vedem pe oameni asa cum sunt in realitate si totusi nu ajungem cinici,nu avem de spus nimic jignitor si nici critica rautacioasa.

Multe dintre lucrurile crude din viata noastra izvoresc din faptul ca suferim de iluzii .Nu ne comportam unii fata de altii pe baza a ceea ce suntem in realitate,ci pe baza ideilor pe care le avem unii despre altii. Totul este fie placut si bun ,fie rau si netrebnic, in functie de ideile noastre.

Refuzul de a fi deziluzionat este cauza multor suferinte in viata oamenilor.Iata cum apare suferinta : daca iubim o fiinta umana si  nu-L iubim pe Dumnezeu, pretindem ca acea persoana sa fie absolut perfect si dreapta si, cand nu gasim asa ceva in ea ,devenim cruzi si razbunatori;cerem de la o fiinta umana ceea ce ea sau el nu  poate da.

Exista o singura Fiinta care poate satisface orice abis dureros al inimii umane,si aceasta fiinta este Domnul Isus Cristos. Domnul nostru este atat de categoric in privinta orcarei relatii umane ,deoarce stie ca orice relatie umana care nu se bazeaza pe credinciosia fata de El va sfarsi in dezastru.

Domnul nostru nu S-a increzut in nici un om,totus El n-a fost niciodata suspicios sau dur.Increderea Domnului nostru in Dumnezeu si in ceea ce poate face harul Sau pentru orice om a fost atat de deplin ,incat El nu si-a pierdut speranta cu privire la niciun om .Daca ne punem increderea in oameni ,vom sfarsi prin a fi deceptionati de toti.~Oswald Chambers~

Niciun comentariu: