~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 9 februarie 2013

AUTORITATEA SI INDEPENDENTA



" Daca ma iubiti ,veti pazi poruncile mele .Daca paziti poruncile mele ,veti ramanea in dragostea Mea ,dupa cum si Eu am pazit poruncile Tatalui Meu si raman in dragoste Lui ." ~ Ioan 14:15 ,15 10 ~

Domnul nostru nu insista niciodata sa-L ascultam. El ne spune foarte clar ce ar trebui sa facem,dar nu ia niciodata masuri ca sa ne oblige sa-L ascultam .Ascultarea noastra trebuie sa porneasca din unitatea in duh cu El .De aceea ,cand Domnul a vorbit despre ucenicie ,a inceput cu un "daca" - nu trebuie sa fii ucenic daca nu vrei.

"Daca vrea cineva sa fie ucenicul Meu ,sa se lepede de sine ";sa renunte la drepturile lui,pentru Mine .Domnul nu vorbeste despre pozitia noastra in vesnicie ,ci despre a fi de pret pentru El in aceasta lume.De aceea a vorbit El atat de categoric (conform textului din Luca 14:26) .Nu incerca niciodata sa interpretezi cuvintele aceste separandu-le de Cel care le-a spus.

Domnull nu-mi da reguli ,dar imi arata foarte clar standardul Sau si,daca legatura mea cu El este cea a dragostei,voi face ce-mi spune,fara nici o ezitare.Daca ezit ,aceasta inseamna ca iubesc pe altcineva care Ii face concurenta ,adica pe mine insumi.Domnul Isus Cristos nu ma va ajuta sa-L ascult ,eu trebuie sa o fac;cand Il ascult ,imi implinesc destinul spiritual.

Viata mea personala poate fi plina de tot felul de mici incidente lipsite de importanta ,dar daca-L ascult pe Domnul Isus Cristos in orice imprejurari,aceste devin ferestre prin care vad fata lui Dumnezeu.Iar cand voi sta fata in fata cu Dumnezeu,voi descoperi ca mii de oameni au fost binecuvantati prin ascultarea mea.

Cand Rascumpararea lui Dumnezeu ajunge in punctul ascultarii in sufletul unui om ,ea aduce roade .
Daca-L ascult pe Domnul Isus Cristos ,Rascumpararea lui Dumnezeu va curge prin mine spre alte vieti,deoarece in spatele actului ascultarii se afla realitatea unui Dumnezeu Atoputernic.~Oswald Chambers~

Niciun comentariu: