~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 7 februarie 2013

HARUL NE INVATA CUM SA TRAIM



"Si noi toti am primit din plinatate Lui,si har dupa har."~Ioan 1:16~

Harul ne mai invata sa traim in veacul de acum cu intelepciune,cu dreptate si cu evlavie.Veacul de acum poate fi timpul calatoriei noastre pe pamant.Harul ne invata sa traim cu intelepciune (este vorba despre noi insine),cu dreptate(fata de celalti oameni )si cu evlavie (fata de Dumnezeu).In alta traducere ,in loc de " intelepciune "este "cumpatare".

Necumpatarea (excesul ) in orice privinta scurteaza viata ;iar cel credincios este invatat prin har sa nu faca exces de niciun  fel.

Fata de Dumnezeu se cade sa traim cu evlavie.Cuvantul "evlavie" inseamna a lua totul din mana lui Dumnezeu.Desigur,lucrurile bune le luam din mana lui Dumnezeu,dar lucrurile care nu ne plac,nu prea.O paguba,un necaz o boala,o suferinta,pe aceste ne vine greu sa le luam din mana lui Dumnezeu.

Le iei din vina ta sau din mana vrasmasului sau din mana lumii;atunci nu este de mirare ca ne pierdem pacea .Este adevarat ca de multe ori noi suntem vinovati de unele suferinte     si necauri care vin din nepriceperea noastra sau din alte pricini.

Cel evlavios ia insa toate din mana lui Dumnezeu .Este greu pe unde trec ,nu m-am asteptat sa trec vreodata pe aici;dar,daca El vrea asa,daca nu este alta cale mai usoara pentru mine ,imi plec smerit capul in fata voii Domnului si zic:"Faca-se voia Ta ;un lucru doresc insa: sa ma aleg fara pacat". ~Teodor Popescu~




2 comentarii:

Ellie spunea...

Este frumos sa avem pace, prin harul lui Dumnezeu... si cand trecem prin suferinte.
Imi place mult versetul din
Psalmii 143:10 Învaţă-mă să fac voia Ta, căci Tu eşti Dumnezeul meu. Duhul Tău cel bun să mă călăuzească pe calea cea dreaptă!

Iti doresc o zi plina de har!

Speranta spunea...


Apreciez ca ti-ai facut timp sa treci si sa lasi un mesaj asa de frumos!
Si mie imi place versetul.Invata-ma sa fac voia ta...
Multumesc pentru vizita!
Iti doresc mult har!