~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 19 iunie 2023

"VINO IN AJUTOR, DOAMNE."


 "Dumnezeu este adapostul si sprijinul nostru un adapost care nu lipseste niciodata in nevoi..(Psalmul 46:1)   Cheama-Ma  in ziua necazului , si Eu te voi izbavi, iar tu Ma vei proslavi (Psalmul 50 :15)           "Vino in ajutor Doamne" Psalmul 12:1)

Rugaciunea in sine este remarcabila, fiindca este scurta, potrivita concisa sugestiva .David jeleste pieirea oamenilor evlaviosi si de aceea isi inalta inima in implorare.

Cand creatura se prabusieste, alearga spre Creator. Este evident ca David isi simtea slabiciunea, fiindca de altfel nu ar fi stigat dupa ajutor. In acelas timp, el intetiona sincer sa se straduiasca pentru cauza adevarului, fiindca cuvantul "ajutor" nu este posibil atunci cand noi insine nu facem nimic.

Exista multa sinceritate, claritate de perceptie si limpezime de exprimare in rugacunea scurta. - mai mult, intradevar, decat lungile diseratii ale anumitor profesori .

Psalmistul alearga direct la Dumnezeu, cu o rugaciune bine gandita; el stie ce cauta si stie unde sa caute. Doamne, invata-ne  sa ne rugam in acelasi mod binecuvantat!

Ocaziile pentru folosirea acesti rugaciuni sunt frecvente. In nenorocirile providentiale, este foarte potrivit pentru credinciosii incercati care vad ca nu au niciun ajutor . 

Studentii care se afla in dificultati doctrinare pot sa obtina lumina strigand "vino in ajutor; Doamne" catre Duhul Sfant, marele Invatator.

Luptatorii spirituali angajati in lupte launtrice pot sa trimita dupa intariri la tron si aceasta este o cerere .Lucratorii spirituali angajati in lupte launtrice pot sa trimita dupa intariri la tron si acesta ete un model de cerere.

Lucratorii pe ogorul cerului pot obtine har prin ea la vreme de nevoie . Pacatosii care se ineaca in indoieli si temeri pot sa inalte aceeasi cerere ; de fapt , aceasta rugaciune poate serivi oricarui suflet in nevoie, in orice imprejurare, timp si loc .

"Vino in ajutor Doamne" ne va sluji in viata si moarte , in suferinta si in lucrare,in bucurie si in durere. In El vom gasi ajutorul . Sa nu intarziem sa strigam catre El .Raspunsul la rugaciune este sigur, daca rugacinea este oferita sincer lui Isus.

Caracterul Domnului ne asigura ca El nu-Si va parasi poporul. Relatia Sa ca Tata ne garanteaza ajutorul Lui. Darul Sau, Isus, este o promisiune pentru orice lucru bun, si promisiunile Lui se sprijina pe  "nu te teme de nimic, Eu iti vin in ajutor" (Isaia 41 13), {CHARLES H.SPURGEON}

Niciun comentariu: