~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 2 iunie 2023

LASA-TI MINTEA SA MEDITEZE


 "El S'a dat pe Sine insusi pentru noi, ca sa ne rascumpere din orice faradelege, si sa-Si curateasca un norod care sa fie al Lui, plin de ravna pentru fapte bune.(Tit 2:14)

Cat de minunat este sa-Lvezi pe Mantuitorul in comuniune cu poporul Sau iubit!  Nimic nu poate fi mai uimitor decat acest fapt. care ti se arata sub conducerea Duhului Sfant.

Lasa-ti mintea sa mediteze o clipa asupra istoriei iubirii Mantuitorului si o mie de fapte de afectiune ti se vor descoperi singure - toate cele care au fost facute din inima Domnului Hristos si au fost primite cu ganduri si emotii puternice in inimile reinoite ale credinciosilor.

Atunci cand meditam la aceasta dragoste minunata si privim cum Capetenia a bisericii o acopera cu toate bogatiile Lui, sufletele noastre vor fi coplesite de bucurie. Cine ar putea indura o asemenea revarsare de iubire?

Atunci cand Duhul Sfant ne descopera o particica a acestei iubiri, sufletul nostru este prea mult coplesit pentru a mai indura; cat de uimitoare trebuie sa fie vederea ei completa!

Atunci cand sufletul va avea intelegerea de a discerne  toate darurile  Mantuitorului  intelepciunea de a le pretui si timpul de a medita la ele, asa cum se va intampla in lumea ce va sa vie, vom comunica cu Isus intr-un mod mult mai apropiat.

Dar cine isi poate imagina dulceata unei asemenea comuniuni? Trebuie sa fie unul dintre lucrurile care la inima omului  nu s-au suit, pregatite de Dumnezeu pentru cei care Il iubesc. O, sa deschizi usa granarului lui Iosif si sa vezi ce a pregatit El pentru noi!  

Descoperirea  aceasta ne va coplesi cu iubire. Prin credinta vedem " ca intr-o oglinda, in chip intunecos" (1 Corinteni 13:12) imaginea reflectata a bogatiilor Sale, dar cand vom vedea cu ochii nostri lucrurile ceresti ne vom cufanda intr-un torent de partasie!

Pana atunci, cantarea noastra de lauda va fi rezervata Binefacatorului nostru, Isus Hristos, a carui dragoste este minunata, mult mai presus de dragoste umana.{CHARLES H. SPURGEON}

Niciun comentariu: