~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 22 iunie 2023

DUMNEZEU CU NOI.


 "Si Cuvantul S'a facut trup si a locuit printre noi plin de har si de adevar. Si noi am privit slava Lui,o slava intocmai ca slava singurului nascut din Tatal. (Ioan 1-14)

Trebuie sa observam ca Persoana despre care se spune aici ca a devenit carne este Aceeasi care era de la inceput, care era Dumnezeu si care a facut toate lucrurile. 

Isus din realatarile Evangheliei este Dumnezeul eternitatii, Iehova Vechiului Testament. Motivul intruparii a fost mantuirea omului.

Bunul Pastor a venit sa caute si sa mantuiasca oile care erau oierdute . El a venit sub o infatisare umana, ca sa se poata apropia de pacatos. 

Un misionar maravian s-a dus sa predice Evanghelia sclavilor din indiile de Vest. Esund, ca om liber , sa-i castige pentru  Cristos a devenit el insusi un sclav si i-a insotit la muncile campului si in toate greutatile si suferintele, apropiindu-se .astfel, de ei. Atunci l-au ascultat.

Aceasta ilustreaza smerirea Domnului Cristos pentru a salva lumea. Noi nu am fi capabili sa-L intelegem pe Dumnezeu in slava Sa nevazuta.

De aceea a venit Emanuiel, care, sub infatisarea umana, a trait viata divina aratandu-ne gandul caracterul sentimentele lui Dumnezeu, mai ales harul Sau si dragostea Sa pentru pacatosi.

Aceasta a fost unul dintre obiectivile intruparii: a descoperit, intr-un mod pe care oamenii l-au putut intelege, lucrurile invizibile ale lui Dumnezeu.

Apoi Cristos a devenit om si pentru motivul de a putea invata viata prin intermediul experienti si astfel sa fie potrivit pentru a deveni Mantuitorul nostru si pentru a simti impreuna cu noi in experientele noastre legate de ispite, incercari si necazuri.

Acum suntem siguri ca ,atunci cand venim Cristos cu orice nevoie, El ne intelege starea si stie cum sa ne ajute. Avem un Mare preot in Ceruri care poate fi miscat de sentimentul neputintelor noastre, pentru ca a fost ispitit in toate lucrurile, asemenea noua.

Domnul Cristos a devenit om si pentru a putea gusta moartea in locul fiecarui om. El isi aminteste ce a suferit atunci cand a fost ispitit; si cand vede pe ai Lui in luptele lor, Isi aminteste ca a avut de indurat in acelasi fel si este gata sa-i inteleaga si sa-i ajute.{J.R.Miller}

Niciun comentariu: