~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 30 iunie 2023

"DUMNEZEUL ORICAREI MANGAIERI"


  "Caci Domnul Dumnezeu este un soare si scut, Domnul da indurare si slava ,si nu lipseste de nicun bine pe cei ce duc o viata fara prihana. (Psalmul 84 ;11) "Binecuvantat sa fie Dumnezeu ,Tatal Domnului nostru Isus Hristos, Parintele indurarililor si Dumnezeul oricarei mangaieri (2 Carinteni 1:3)

Bunatatea este inscrisa in natura lui Iehova. El gaseste placere in a darui. Darurile Sale sunt extrem de valoroase, si garatuite, ca lumina soarelui. El da har alesilor Sai pentru ca vrea ,celor rascumparati din cauza legamantului Sau, celor chemati din cauza fagaduintei, credinciosilor fiindca il cauta, pacatosilor fiindca au nevoie .

El ne da har din belsug, in timp, constant, repede, cu putere - dubland valoarea binecuvantarii prin modul in care este oferit. El ofera har gratis, in toate formele, poporului Sau.

El le toarna  mereu din belsug in suflete har mangaietor, pastrator, sfintitor, conducator instructiv si ajutator.

El ne va da intotdeauna har inbelsugat, orice ni s-ar intampla. Chiar daca ne imbolnavim, Domnul ne da har. Chiar daca trecem prin saracie, harul ne este asigurat. Chiar daca vine moartea, harul lumineaza ca o candela.in cele mai intunecoase momente.

Cititorule, ce binecuvantare mare ti-a dat Dumnezeu, acum cand frunzele toamnei ruginesc pe carari si anotimpurile trec si vin, sa te bucuri de fagaduinta care nu piere : "Domnul da indurare si si slava".

 Conjctia "si" este ca un piron de diamant care leaga prezentul de viitor, Dumnezeu le-a casatorit, si nici nu poate divorta. Domnul nu va refuza slava cuiva atunci cand i-a garantat acelei persoane dreptul de a trai in indurarea Sa. 

Intr-adevar, slava nu este altceva decat harul in haine de duminica, harul in plina floare, harul asemenea fructelor de toamna - coapte si desavarsite.

Nimeni nu poate spune cat de curand vom ajunge in slava!  S-ar putea sa vedem Cetatea Sfanta inaintea de sfarsitul lui octombrie . Oricum, fie ca este vorba de un interval lung sau de unul scurt,vom fi slaviti peste putin timp. 

Domnul va oferi slava alesilor Sai - slava cerului, slava vesniciei, slava Domnului Isus, slava Tatalui. Slava este fagaduinta de exceptie a unui  Dumnezeu credincios! 

Niciun comentariu: