~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 29 septembrie 2015

PARINTE AL ETERNITATII,DOMN AL PACII.


















"Ii vor pune Numele:Minunat Sfetnic ,Dumnezeu puternic,Parinte al eternitatii,Domn al pacii.(Isaia 9:7)
Aceste nume ale Domnului Isus despre care vorbeste profetul Isaia vor manifesta pe deplin in timpul Mileniului. Cu toate acestea,cel credincios nu trebuie sa astepta pana in "acea zi"ca sa se poata bucura si ca sa-si poata insusi prin credinta binecuvantarile minunate pe care le contin aceste nume.

1. -Minunat - Acest cuvant inseamna "extraordinar,miraculos", ceea ce starneste admiratie si uimire prin intermediul lucrarilor miraculoase de putere aratate de Dumnezeu in creatie sau prin intervetiile Sale minunate in folosul poporului lui Dumnezeu.(Judecatori 13:18)

2. Sfetnic - Acest cuvant cuprinde ideea de "sfatuitor " si era adesea folosit pentru a-i denumi pe cei intelepti care ii sfatuiau pe imparati.Mesia urma sa fie inzestrat cu "Duh de sfat"(Isaia 11 :2)

Imparatia lui Hristos care este gata sa vina ,va fi condusa de El dupa intelepciunea Sa mareata si dupa sfatul Sau, Pana atunci , noi astazi putem gasi numai in El indrumare si ajutor in multele dileme ale vietii.

3. Dumnezeu puternic (Ebraica:El Gibbor)- El este cel mai vechi si fundamental dintre numele evreiesti pentru Dumnezeu. Acest Nume denota tarie,putere si suprematie. Gibbor inseamna puternic
sau erou, "cel puternic" . Domnul Isus este Elohim aratat sau manifestat in carne (1 Timotei 3:16) .

Acest Om puternic poate nu numai "sa mantuiasca" , ci poate sa si pastreze".

4. Parinte al etarnitatii - Hristos este izvorul si Cel care sustine veacurile. Acest nume descrie legatura Sa cu timpul , nu pozitia Sa in Dumnezeu. El este Viata vesnica si Originea,Initiatorul acesteia pentru cei ce cred.

5. Domn al pacii - El va pune capat razboaielor si va desfiinta tot"complexul militar " Armele de razboi vor fi transformate in unelte de agricultura si "nici nu vor mai invata razboiul" Isaia 2:4)

Noi, cei credinciosi ,putem spune ca El este "pacea noastra" , caci El "a facut pace" pentru noi prin sangele Lui si astfel noi avem " pace prin credinta " (Efeseni2:14 ;Coloseni 1:20; Romani 15:13)
~B.Reynolds~


Niciun comentariu: