~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 21 septembrie 2015

BUNATATILE TATALUI CERESC




















"Cum se indura un Tata de copiii lui,asa se indura Domnul de cei ce se tem de El."(Psalmul 103:13)

"Caci Domnul este bun ;bunatatea Lui tine in veci,si credinciosia Lui din neam in neam(Psalmul 100:5)
Odata cu pocainta noastra incepem sa cunoastem pe Tatal ceresc si bunatatile Sale.Din Luca15 putem intelege dragostea Dumnezeului si Tatal nostru ceresc,dragostea plina de indurare si de iertare.

Miscat de intoarcerea fiului risipitor,tatal a alergat inaintea lui,a cazut  pe gatul lui si la sarutat mult.I-a dat haina cea mai buna,inelul,incaltamintea,a taiat vitelul cel ingrasat; apoi bucuria fara sfarsit a continuat in casa tatalui,cand fiul pierdut s-a reintors acasa.

Si noua ni s-a dat haina cea mai buna:Dumnezeu ne-a dat pe Hristos pentru indreptatire.Inelul dragostei vesnice ne-a fost pus in deget: dragostea lui Dumnezeu a fost turnat in inimile noastre prin Duhul Sfant.Ni s-a dat incaltamintea rangului de fii ai lui Dumnezeu,chiar daca acum suntem copii in credinta .

Ne hranim si ne invioram cu bucate duhovnicesti ale Cuvantului lui Dumnezeu,cu binecuvantarile jertfei Domnului nostru si cu pretioasa Sa persoana.Bucuria mantuirii ne da prilej de mare veselie si fericire spiritual Tatal ceresc ne descopera bunatatile Sale,lucrul acesta aduce bucurie in sufletele noastre .

Ce mare imbarbatare gasim si in versetul de azi!Este un lucru mare sa te simti iubit de cineva,insa sa te simti iubit de Dumnezeu si Tatal ceresc,este un adevar nespus de mare ,pe care nu-l putem intelege la adevarata sa valoare.

In fata acestei iuburi ,apostolul Ioan a exclamat : "Vedeti ce dragoste ne-a aratat Tatal, sa ne numim copii ai lui Dumnezeu ! Si suntem .Lumea nu ne cunoaste pentru ca nu L-a cunoscut nici pe El"(Ioan 3:1)
Domnul Isus S-a straduit sa-i faca pe ucenici sa inteleaga aceasta stare  de copii cu privire la increderea lor in Tatal ceresc,la rugaciunile si grijile lor,la comportarea unora fata de altii,ca fata de semenii lor.

In toate aceste privinte trebuiau sa arate ca sunt copii ai Tatalui ceresc; si adevarul aceasta este valabil si pentru noi.Domnul Isus a promis ucenicilor Sai ,deci noua :"In casa Tatalui Meu sunt multe locasuri...Ma duc sa va pregatesc un loc."(Ioan 14:2).

Plini de bucurie ca trecutul lor este iertat,ca au pace cu Dumnezeu,ca au parte de bunatatile Tatalui ceresc,credinciosii asteapta clipa cand vor sfarsi alergarea pamanteasca pentru a fi dusi in Casa Tatalui ceresc. Samanta buna~

Niciun comentariu: