~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 3 septembrie 2015

IN MANA DOMNULUI


















"Dar ,Doamne, Tu esti Tatal nostru ;noi suntem lutul ,si tu olarul ,care ne-ai intocmit; suntem cu totii lucrarea mainilor Tale.(Isaia 64:8)

Noi suntem in mana Domnului asa cum se afla lutul in mana olarului.Si este bine ca cei ce se gasesc in suferinta sa stie lucrul acesta .Cata vreme suntem sanatosi si plini de vlaga ,socotim ca nu depindem de nimeni;
dar cand mana Domnulului apasa greu asupra noastra ,atunci ne smerim si marturisim ca traim numai prin harul lui Dumnezeu.

In primul rand noi suntem in mana lui Dumnezeu atunci cand suferim.Daca El vrea sa ne pedepseasca ,nu ne putem ascunde nicaieri de nuiaua Lui.El ii poate intrista chiar si pe cei mai insensibili dintre noi si poate sa -i ingenunchieze chiar si pe cei mai impotrivitori .

El poate sa faca in asa fel incat nu numai carnea sa sufere, dar chiar si sufletul sa fie strapuns de sabie.poti sa-ti inchizi gura in fata unei bauturi amare,dar nu poti sa-ti inchizi inima in fata unei dureri amare.

Descurajarea si apasarea pot patrunde pretutindeni : nici un suflet nu scapa de ele.Durerile si suferintele ne roscolesc duhul si trupul, cum rascolesc cartitile pamantul.

Fie trupul cat de robust si sanatatea cat de solida,in cateva clipe putem cadea la pat bonlavi si omul cel mai tare ajunge mai slab ca un copil.

Durerile trupesti pot fi adesa alinate,daca nu chiar inlaturate,insa exista alte dureri mai adanci care nu pot fi alungate prin deconectare si meditatie si al caror tepus nu poate fi scos prin dovezi .

Nici un lacatusi nu poate sa faca lacat pentru care suferinta sa nu aiba cheie.De aceea ,daca Domnul a intarit muntele nostru ,niciunul dintre noi sa nu zica :"Nu ma voi clatina niciodata"(Ps.30 :1)

Traim pe un pamant mereu zguduit de cutremure,cateodata chiar si munti se clatina.Cand Domnul gaseste cu cale ,si lucrurile care alcatuiesc bucuria noastra se leagana ca o corabie scuturata de un vant puternic.

Da,chiar asa ni se intampla .Cine poate sa tina capul sus cand sufletul este ranit? Cine poate sa ramana neatins in luptele vietii,cand sagetile zboara ca grindina? ~~C.H.Spurgeon~

"Incredinteaza-ti soarta in mana Domnului si El te va sprijini.El nu va lasa niciodata sa se clatine cel neprihanit."(Psalmul 55:22)

Niciun comentariu: