~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 1 septembrie 2015

INCREDEREA



















"Asa ca putem zice plini de incredere:"Domnul este ajutorul meu,nu ma voi teme :ce mi-ar pute face omul.? Isus Hristos este acelas ieri si azi si  in veci(Evrei 13:6-8)

Renumitul conducator al negrilor din America,Ferederic Douglas a tinut odata un discurs in Boston ,intr-o perioada cand imprejurarile erau nefavorabile pentru negri.El a descris situatia fratilor sai astfel:

"Nu ne mai putem intoarce in Africa,caci aceasta nu inseamna rezolvarea problemei noastre.Canada nu este un loc de refugiu pentru noi,deoarece clima ne este nefavorabila .

In America ni s-au furat toate drepturile ;suntem amenitati si maltratati." Cu cat vorbea mai mult despre acesta tema trista cu atat mai intunecat devenea tabloul schitat.Ascultatorii erau foarte apasati .Cand in sfarsit in sala s-a asternut o liniste mormantala.

Deodata s-a ridicat o negresa ,a carui fata arata suferinta si munca,si a intrebat cu glas tare:"Frederic,Dumnezeu e mort?" Prin sala a trecut un murmur .Parca dintr-o data au luminat mai multe lambi.

Tabloul intunecos pe care il crease Douglas disparuse.Prin acea femeie simpla,privirile tuturor au fost indreptate spre puterea marelui Dumnezeu,care poate schimba orice situatie.

Stim ca in scurt timp dupa aceea,negrilor le-au fost acordate prin legi deosebite drepturile omului si libertatea.

Nu este tot asa cu si in viata noastra?deseori vedem numai greutatile care vin .Atat timp cat privim la imprejurari,nu putem fi fericiti si nu putem savura bucuria Domnului.

Dar daca ne amintim de marele nostru Dumnezeu si de puterea Sa, se schimba rapid totul.~Samanta buna~
"Caci asa vorbeste Cel Prea inalt ,a carui locuinta este vesnica si al carui Nume este sfant .Eu locuiesc in sfintenie ;dar sunt cu omul zdrobit si smerit, ca sa inviorez duhurile smerite ,si sa imbarbatez inimile zdrobite.(Isaia 57 :15)

Niciun comentariu: