~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 30 noiembrie 2014

"GARDEROBA LUI DUMNEZEU"


"Astfel dar, ca niste alesi ai lui Dumnezeu ,sfinti si prea iubiti,imbracati-va cu o inima plina de indurare ,cu bunatate,cu smerenie ,cu blandete ,cu indelunga rabdare .(Coloseni 312)

In Coloseni 3:12 ,apostolul da indemnul sa ne imbracam cu o inima plina de indurare ,cu bunatate cu smerenie ,cu blandete ,cu indelunga -rabdare.Mai inainte spusese :"V-ati desbracat de omul cel vechi...si v-ati imbracat cu omul cel nou".

 Coloseni 3 a fost numit de multi "garderoba lui Dumnezeu",in care se afla insusirile Domnului Isus Hristos ,vazute la cel credincios   ca o haina care-l imbraca .Hainele sunt gata ,trebuie doar sa le ei si sa le imbraci.

Cuvintele acestea nu sunt insa pentru cine nu L-a primit pe Domnul Isus .Nu suntem asa de redusi la minte incat sa cerem cuiva sa duca o astfel de viata fara Domnul Isus Hristos .

Stejarul poarta in timpul iernii o multime de frunze uscate.Cine ar fi fara minte si-ar pune in gand sa le culeaga una cate una ,ca sa poata sa creasca altele noi.

Cine insa este cu mintea intreaga stie ca, atunci cand va veni primavara si vor incepe sa dea mugurii,frunzele uscate cad singure.Degeaba v-ar cere cineva sa aveti aceasta imbracaminte ,daca nu aveti mai intai o viata noua in dumneavoastra.

Toata imbracamintea aceasta este desavarsita in Domnul Isus ,dar trebuie sa fie in oricare credincios,iesind dinauntru in afara ,caci "din inima ies izvoarele vietii".

Traind in adunare ,noi ne cunoastem .Daca mi-ar fi in gand sa raman in pacatele mele ,n-as starui sa fac parte dintr-o adunare."Daca unul are pricina sa se planga de altul,iertati-va unul pe altul cum v-a iertat Hristos,asa iertati-va si voi."

Cu aceste cuvinte se inchide gura oricui este pornit sa se planga de unul sau de altul .De cate ori sa iert ? De 70 de ori cate 7 ,ceea ce inseamna ca intotdeauna sa fiu gata sa iert.Cineva spunea:"O iert pe soacra mea ,dar sa n-o vad nici la moartea mea". La moarte cum o sa mai vezi ?Acestea sunt vorbe din lume,ele n-au ce cauta pe taramul Evangheliei.

Dar cum ne-a iertat Domnul Isus pe noi? El nu-si mai aduce aminte de pacatele noastre ,nu ni le mai pune in fata: "Stii tu de ce te-am iertat ?".Daca ar face asa ,n-am avea mangaiere.Dumnezeu insa spune : " nu-Mi voi aduce aminte de pacatele si faradelegile voastre."

Daca si noi am iertat ceva ,sa nu le amintim mereu:"Stii ce mi-ai facut !". Domnul Dumnezeu cand iarta ,uita.Daca nu le amintim ,si noi le vom uita ;daca insa le amintim mereu ,ele isi adancesc radacinile in suflet .

Cand iti vine amintirea acelei greseli,alung-o de la tine ,indreaptate spre Dumnezeu :"Doamne ,alunga de la mine astfel de ganduri! Am iertat si iertat sa fie si inaintea Ta!"~Teodor Popescu~


Niciun comentariu: