~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 14 noiembrie 2014

A IUBI INSEAMNA A DARUI


"El ne-a iubit pe noi si L-a trimis pe Fiul Sau ca jertfa de ispasire pentru pacatele noastre." (1.Ioan 4:10)
Cea mai inalta expresie a dragostei este in daruire.Aceasta a fost aratata desavarsit prin faptul ca Dumnezeu  La dat pe singurul Lui Fiu pentru salvarea lumii (Ioan 3:16)

Dupa cum dragostea a fost aceea care L-a facut pe Tatal sa-L dea pe Fiul pentru noi ,tot asa dragostea pentru El trebuie sa fie singura noastra motivatie pentru a demostra dragostea prin daruire."Multumiri fie aduse lui Dumnezeu pentru darul  lui nespos de mare."(2Corinteni 9:15 )

Facem acest lucru aducand trupurile noastre "ca jertfe vii sfinte si placute lui Dumnezeu ",acest lucru constituind din partea noastra "o slujba duhovniceasca"(Romani 12;1)

In cartea sa "Omul viu" ,Iohn Whittle realteaza despre o vaduva al carui fiu i-a spus ca va asculta chemarea lui Dumnezeu pentru a merge in misiune .

Desi femeia era o crestina de multi ani ,decizia fiului ei a suparat-o,deoarece sperase ca pe masura ce va imbatrani fiul ei sa fie in apropiere atunci cand va avea nevoie de el .Frica si ingrijorarea ii intunecase mintea .

Dar intr-o zi ,s-a intamplat ceva ,si acest lucru i-a schimbat intreaga conceptie.Citind in Ioan 3 cuvintele familiare din versetul 16,ele i-au atras atentia intr-un fel cum n-o mai facuse pana atunci .

In minte i-a venit un gand pe care Whittle l-a formulat astfel : "Dumnezeu ii daduse privilegiu sa faca la scara redusa ceea ce facuse El Insusi".

Intreaga persectiva s-a schimbat .Era gata acum sa-si dea fiul pentru a merge in misiune din cauza dragostei lui Dumnezeu pentru ea .Era in masura acum sa se vada impreuna parteneri in lucrarea lui Dumnezeu .

Apostolul Pavel a spus ca "dragostea lui Cristos ne (con)strange (2 Corinteni 5:14) Aceasta inseamna ca vom iubi daruindu-ne pe noi insine Lui si altora.~R.W.D.~Niciun comentariu: