~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 6 decembrie 2014

BUCURIE NECLINTITA


"Dar in toate acestea suntem mai mult invingatori prin Acela care ne-a iubit.'(Romani8:37)

Pavel vorbeste aici despre lucrurile care par a fi in stare sa-l desparta pe cel sfant de dragostea lui Dumnezeu ;dar lucrul remarcabil este ca nimic nu poate interveni intre dragostea lui Dumnezeu si cel sfant.

Lucrurile mentionate de Pavel pot interveni si chiar intervin pentru a strica partasia sufletului nostru cu Dumnezeu si a ne indeparta de El ;dar nici unul dintre ele nu se poate interpune intre dragostea lui Dumnezeu si sufletul celui sfant .

Fundamentul credintei noastre crestine este minunea de nepatruns si nemeritata a dragostei pe care Dumnezeu ne-a aratat-o pe crucea de la Calvar,o dragoste pe care n-o meritam si nu o vom putea merita vreodata .

Pavel spune ca acesta este motivul pentru care noi suntem mai mult decat invingatori in toate aceste lucruri ,extraordinari de victoriosi ,cu o bucurie pe care nu am putea-o avea ,daca nu ar exista chiar lucrurile care par gata sa ne copleseasca.

Valurile uriase care-l inspaimanta pe inotatorul obisnuit ,produc in schiorul nautic bucuria extraordinara de a trece invingator prin ele ,Sa aplicam aceasta in propria noastra situatie .

Necazurile ,intristarile ,persecutiile sunt exact lucrurile care ne produc in noi o bucurie nemaipomenita ;nu trebuie sa luptam inpotriva lor .Noi suntem mai mult decat invingatori prin El in toate aceste lucrurile;nu in ciuda lor ,ci  in mijlocul lor.

Cel sfant nu cunoaste niciodata bucuria Domnului in ciuda suferinitelor .ci in mijlocul lor."Ma bucur in toate aceste suferinte ",spune Pavel.

Bucuria neclintita nu se intemeiaza  pe ceva trecator,ci pe dragostea lui Dumnezeu pe care nimic n-o poate schimba .Experientile vietii ,fie ca sunt evenimente teribile sau obisnuite ,nu sunt capabile sa atinga dragostea care este in Isus Cristos ,Domnul nostru.~Oswald Chambers~


Niciun comentariu: