~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 21 noiembrie 2014

URMARIREA FERICIRII





















"... Ferice de omul care se teme de Domnul,si care are o mare placere pentru poruncile Lui! (Psalmul 112:1)

Intr-o zi,doi motani statea de vorba ,cand unul l-a intrebat pe celalalt de ce incearca mereu sa-si prinda coada ."Pentru ca mama imi spunea mereu ca fericirea sta la coada,asa ca incerc mereu s-o prind.

Prietenul sau a replicat: "Dar cand mergi nu te insoteste mereu ?" Stii ceva? cand urmaresti fericirea ,..aceasta te va ocoli;insa cand mergi impreuna cu Dumnezeu te va insoti.

Biblia spune : " ... Ferice de omul...care are o mare placere pentru poruncile Lui!"Cand ne concentram asupra impliniri voii Sale ,nu mai este loc pentru nefericire. insa adevarata fericire mai presupune ceva:

Ai grija la cuvintele pe care le spui! Ia aminte la urmatoarele cuvinte:"Moartea si viata sunt in putere limbii..."(Proverbe 18:21) Cuvintele tale au putete ,creand mediul in care traiesti .Deci,in loc sa spui ceea ce vezi ,cauta sa vezi ce spune Cuvantul lui Dumnezeu,pentru ca El are pregatite pentru tine lucruri minunate.

Fii plin de apreciere ! Este practic imposibil sa fii recunoscator si temator in acelasi timp Recunostinta nu este doar opusul fricii; este una dintre cele mai pure forme ale iubirii, care ofera fara a pretinde nimic si cu toate astea ,in final dobandeste mai mult decat ar avea nevoie.

Foloseste-ti optiunile !Gandul ca nu mai ai nici o alternativa te poate face sa te simti prins in capcana ,manios si deprimat .Insa alaturi de Dumnezeu ai mereu alternative ,,pentru ca:"...la Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putinta ." (Matei 19:26) stiind acest lucru ,poti incepe din nou si poti trasa noi teluri ale vietii tale. Oamenii fericiti  cu adevarat stiu acest lucru! ~Bob GASS~ 




Niciun comentariu: