~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 28 iunie 2013

MIELUL TE INVATA SA SUFERI



"Cand a fost chinuit si asuprit, n-a deschis gura deloc, ca un miel pe care il duci la macilarie, si ca o oaie muta inaintea celor ce o tund: n-a deschis gura ." ~Isaia 53:7~

El a fost facut desavarsit prin suferinta spune epistola catre Evrei, adica prin suferinta a devenit un Mantuitor desavarsit. Prin faptele cuvintele sau minunile Lui. El n-ar fi putut fi un Mantuitor desavarsit, dar prin suferinta El a devenit asa.

Petru spune:"Si noi suntem chemati sa suferim". Sunt anumite rani ce pot fi vindecate doar prin alte rani. Am citit nu de mult despre un tanar din baden care si-a dat o bucata mare de piele pentru arsurile surorii lui sa fie vindecate.

"Daca ii este foame vrajmasului tau ,da-i sa manance ;daca ii este sete ,da-i sa bea;caci daca vei face astfel ,vei ingramadi carbuni aprinsi pe capul lui!Ingaduie sa fii ranit de vrasmasul tau si ranile tale il vor vindeca ranile lui .Citim despre Domnul Isus: Si prin faptul ca El insusi a fost  ispitit in ceea ce a suferit, poate sa vina in ajutorul celorce sunt ispititi.

Cel care a suferit poate sa ajute celor care sufera (Psalmul 105:17-22) Personajele Bibliei au freventat si ele scoala lor de suferinta - unul in asteptare tacuta,altul in inchisoare ,altul in exil in munti si pesteri,altul in pustiu.Cineva a afirmat :"Noi suntem raniti pentru a invata de la Marele Doctor cum sa legam ranile si sa dam ajutor.

Dumnezeu ne da incercari pentru a invata sa purtam poverile altora ". Si noi trebuie sa purtam jugul suferintei si sa gustam din ape amari pentru a fi facuti desavarsiti prin suferinta.~GeorgSteinbergei~

Niciun comentariu: