~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 1 aprilie 2017

ISPRAVNICIA




















"Atunci imparatia cerurilor se va asemana cu un om , care cand era sa plece intr-o alta tara, a chemat pe robii sai, si le-a incredintat avutia sa. Unuia i-a dat  cinci talanti, altuia doi, si altuia unul:fiecaruia dupa puterea lui; si a plecat.
 "Stapanul robilor acelora ...le-a cerut socoteala (Matei 25:14-15,19)

In celebra sa pilda a talantilor, Domnul Isus arata doua lucruri despre ispravnicie fata de Dumnezeu:

1)Le-a dat " fiecaruia dupa puterea lui" (Matei 25:15. Dumnezeu stie ce poti face si nu-ti va da mai mult, asa ca nu-l cere. El stie la ce te-a chemat. Stapanul nu l-a impovarat pe servitorul cu un talant cu o responbilitate de cinci talanti sau viceversa .

Nu spunem ca cei ce au multe lucruri sunt cei mai buni ispravnici sau ca cei care au mai putin trebuie ca sunt ispravnici mai slabi, dar Dumnezeu ne cunoaste pe fiecare in mod personal si se comporta cu  noi potrivit cu aceasta cunoastere.

Asa dar, nu va trebui sa raspunzi pentru ceea ce Dumnezeu nu ti-a dat sau pentru ceva ce i-a dat altcuiva. Esti responsabil numai pentru tine insuti. Orice ti-a incredintat Dumnezeu , El a facut asa stiind ca esti in stare sa te descurci.

2) "Dupa multa vreme, stapanul robilor acelora s-a intors si le-a cerut socoteala".Poate parea"multa vreme",dar Domnul Isus va reveni! El nu s-a rasgandit si nu si-a schimbat planul. Prima data El a venit sa mantuiasca, a doua oara El va veni sa domneasca-si sa-si rasplateasca slujitorii.

"Cine este ispravnicul credincios si intelept, pe care-l va pune stapanul sau peste slugile sale, ca sa le dea partea lor de hrana la vremea potrivita? Ferice de robul acela pe care stapanul, la venirea lui, il va gasi facand asa!" (Luca 12:42-43).

Nu cadea de oboseala si nu te lasa distras. Atinteste-ti privire asupra premiului. Imagineaza-ti  ca Stapanul iti va zice: "Ai lucrat bine! " Asta doresti sa auzi, nu-i asa? { Bob GASS}

Niciun comentariu: