~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 24 aprilie 2017

CEL MAI PRICEPUT CAUTATOR




















"Eu insumi Imi voi paste oile,Eu le voi duce la odihna,zice Domnul Dumneze.

"Voi cauta pe cea pierduta,voi aduce inapoi pe cea ratacita,voi lega pe cea ranita, si voi intari pe cea slaba.Dar voi pazi pe cele grase si pline de vlaga: vreau sa le pasc cum se cade."(Ezechiel 34:15-16)

El face lucru acesta cand alesii Sai sunt inca asemenea cu oile ratacite, necunoscand nici pastorul, nici staul lor. Cu cata arta minunata stie El sa le gaseasca!

Domnul Isus foloseste tot atata mareata duiosie cautandu-le, ca si mantuindu-le.Chiar atunci cand multi din aceia pe care i-a atras Tatal la El, se apropiasera de portile iadului, aproape sa intre pe ele.

Domnul in urmarirea Lui si cautarea Lui, sfarseste prin a-i atinge prin harul Sau. El ne-a gasit si pe noi; sa avem deci nadejde in privinta rugaciunilor noastre pentru cei pe care ni i-a pus pe inima, caci va sti sa-i gaseasca si pe ei.

Domnul dubleaza staruintele Sale, cand vreuna din oile Sale a iesit din turma, ne mai tinand seama de pasunile adevarului si ale sfinteniei. Ele pot cadea in greseli grave, pacate dureroase sau intr-o impietrire inselatoare ; dar Domnul a garantat Tatalui ca nu le va lasa sa piara.

In harul Sau si carmuirea Sa, El le va urmari pana-n tarile departe, locuintele mizeriei , adancimile intunericului sau in prapastiile disperarii, pentru a nu lasa sa piara nici una din acelea pe care I le-a dat Tatal.
Pentru El este o cinste de a cauta si mantui intreaga turma,fara nici o exceptie. Cat sprijin este aceasta fagaduinta, daca la ora actuala, sunt silit sa strig: "Sunt ratacit ca o oaie pierduta"{C.H.SPURGEON}

"Dar El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre. Pedeapsa care ne da pace, a cazut peste El,si prin ranile Lui suntem tamaduiti .
Noi rataceam cu toti ca niste oi, fiecare isi vedea de drumul lui;dar Domnul a facut sa cada asupra Lui nelegiuirea noastra a tuturor."(Isaia 53:5-6)

Niciun comentariu: