~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 26 iulie 2016

INTOTDEAUNA ACUM


























"Ca niste buni ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu,fiecare din voi sa slujeasca altora dupa darul pe care l-a primit".(1 Petru4:10)
"Va  imploram sa nu primiti harul lui Dumnezeu in zadar". (2Corinteni 6:1)

Harul de care ai avut parte ieri n-ajunge si pentru astazi. Harul este buna vointa imbelsugata a lui Dumnezeu; poti oricand conta pe prezenta lui, ca sa beneficiezi de el. "Prin multa rabdare, in necazuri, in nevoi,in stramtorari"-aici vine examenul rabdarii.

Nu reusesti sa te bazezi pe harul lui Dumnezeu in aceste situatii? Spui tu:" O, de data asta nu contez pe harul Lui! "? nu e varba sa te rogi si sa-I ceri lui Dumnezeu sa te ajute, ci sa iti insusesti acum harul lui Dumnezeu.

Noi facem din rugaciune o pregatire pentru lucrare, dar in Biblie nu gasim nicaieri asa ceva. Rugaciunea este exercitiul de apelare la harul lui Dumnezeu. Nu spune: "Voi rabda aceasta pana cand voi putea sa ma rog". Roaga-te acum; apeleaza la harul lui Dumnezeu in momentul in care esti in nevoie.

Rugacinea este cel mai practic lucru; ea nu este actul reflex de devotiune. Rugaciunea este ultimul lucru in care invatam sa apelam la harul lui Dumnezeu.

" In batai, in temnite , in rascoale,  in osteneli" - in toate acestea arata ca apelezi la harul lui Dumnezeu, har care te va face o pricina de uimire,pentru tine si pentru altii. Apeleaza acum, nu dupa aceea.

Cuvantul cel mai important din vocabolarul spiritual este acum. Indiferent unde te vor duce imprejurarile, continua sa apelezi la harul lui Dumnezeu in orice situatie ai fi. Una dintre cele mai mari dovezi ca apelezi la harul lui Dumnezeu este ca poti fi umilit fara sa manifesti alceva decat harul Lui.

"Neavand nimic..."Nu-ti pastra niciodata nimic.Revarsa tot ce ai mai bun din tine; fii intotdeauna sarac. Nu fi niciodata diplomat si grijuliu cu bogatiile pe care ti le da Dumnezeu. Aceasta inseamna saracie triumfatoare. {Oswald Chambers}

"Sa ne apropiem dar cu deplina incredere de scaunul harului,ca sa capatam indurare si sa gasim har, pentruca sa fim ajutati la vreme de nevoie".(Evrei 4:16)

Niciun comentariu: