~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 23 iulie 2016

INSELACIUNEA TIMPULUI


























"Sa ne apropiem cu deplina incredere de scaunul harului, ca sa capatam indurare si sa gasim har, pentru ca sa fim ajutati la vreme de nevoie." (Evrei 4 16)

"...Iata ca acum este vremea potrivita ;iata ca acum este ziua mantuirii."(2Corinteni 6:2)

De la Blaise Pascal provine expresia: "Noi ratacim in timpuri care nu ne apartin, iar de singurul timp care ne apartine nu profitam."Poate ca aceasta exprimare pare greu de inteles la prima vedere. Dar nu este asa .Ce vrea sa spuna?

Ceva foarte decisiv: el ne indreapta atentia spre "astazi" Astazi - acesta este varful timpului - Aici se subdivizeaza timpul atribut - Caci ce a fost ieri, este trecut, Ce va fi maine, este viitor.

Astazi aceasta este perioada de timp scurta care se afla acum pe cantar. Timpul in care acum respir, traiesc, citesc, gandesc.Acest astazi nu pot niciodata sa-l retin . nu are nicio durata. nu se mai intoarce niciodata in acelas mod si in aceleasi imprejurari.

Ce inseamna acum "astazi" este spalat in urmatoarea clipa de curentul timpului si nu poate fi adus inapoi. La trecut nu mai avem acces. Cine pierde acest "astazi",pierde viata.Caci a trai inseamna sa folosesti ziua de astazi.

Cand se iau deciziile vietii noastre? Astazi. Si totusi: Ratacim in timpuri care nu ne apartin. De exemplu, copilul se gandeste : "Ah, daca as avea un ghiozdan si as putea sa merg la scoala ca prietenul meu!...

Fii atent: Tinerii vorbesc cu drag despre viitor, iar batranii vorbesc despre trecut. Indiferent ca esti tanar sau batran, toti "ratacesc in timpuri care ne le apartin".

Timpul trecut este intepenit intr-o lava rece, nemiscata,iar viitorul este adesea doar o Fata Morgana:iar de singurul timp care ne apartine nu profitam. Care timp imi apartine ,de fapt? Astazi ,prezentul! Este bucatica de timp, pe care o am acum la dispozitie. in cateva secunde ,ea este deja trecuta.

Acum ,Dumnezeu ne intampina in harul Sau. Cand Domnul Isus Hristos a venit pe acest pamant, Dumnezeu a miscat oamenii spre astazi, ziua mantuirii si harul Sau: "astazi , in cetatea lui David, vi S-a nascut un Mantuitor, care este Hristos ,Domnul"(Luca 2;11)

Acelas lucru se intampla de fiecare data cand prin vestirea Evangheliei - ori prin cuvantul rostit sau printr-o scriere ca aceasta - Isus, Domnul inviat si viu,apare in calea unui om.Asa ca la mai-marele vamesilor Zacheu din Ierihon: "Caci astazi trebuie sa raman in casa ta"(Luca19:5)

Astazi trebuie sa-ti deschizi urechea si inima. Astazi ,Dumnezeu te cheama. "Dumnezeu ... porunceste acum tuturor oamenilor de pretutindeni sa se pocaiasca." (Faptele Apostolilor 17:30)

Acum este ora pe care Dumnezeu o stabileste. Nu este ora cand imi convine mie, ci cand vrea Dumnezeu. Odata timpul potrivit va trece; caci nu este decat un pas intre mine  si moarte."( 1 Samuiel 20: 3).- De aceea:profita de unicul timp care iti apartine- astazi! {  Samanta Buna}

Niciun comentariu: